ESC Serbia u Lisabonu

ESC Serbia u Lisabonu: Ko je iz 1. polufinala (ne)zasluženo u finalu? (VIDEO)

Prvo polufinale 63. Pesme Evrovizije okončalo se u utorak, 8. maja. Rezultati su manje-više očekivani, uz nekoliko izuzetaka, no najveći je utisak neplasman Azerbejdžana u finale, što se ovoj zakavkaskoj zemlji dogodilo prvi put u istoriji učestvovanja.

I dok su mnogi pod jakim utiskom jer se „baš njihov favorit nije plasirao u finale“, nema mnogo vremena za sleganje prašine budući da se već u četvrtak, 10. maja, očekuje novo uzbuđenje i izbor poslednjih 10 finalista.

Ipak, čini se da su „najčistijeg uma“ i najtrezveniji oni koji se nalaze na licu mesta — u Lisabonu, a to su upravo brojni novinari i evrovizijski fanovi. Upravo smo njih pitali šta misle o ishodu sinoćnjeg polufinala.

Svi se, uglavnom, slažu u jednom — Azerbejdžan je zasluženo poslat kući, a prijatno iznenađenje jeste plasman Albanije i Irske u finale.

Razgovarali smo s Natalijom Milosavljević (Radio S, Srbija), Juhas Ervinom (ESC Bubble, glavni urednik), Igorom Trajkovskim (OGAE Makedonija, predsednik), Ahmadom Gregoriom (Adevarul, Rumunija), Nikolom Lazarevskim (OGAE Makedonija, član), Miranom Cvetkom (OGAE Slovenija, predsednik) i Markom Šrojderom (Der Standard, Austrija). Evo šta su oni rekli…

Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • “Svi se, uglavnom, slažu u jednom — Azerbejdžan je zasluženo poslat kući, a prijatno iznenađenje jeste plasman Albanije i Irske u finale.” <—- ključna rečenica, sa sve ključnim rečima prijatno iznenađenje i upravo onako kako je. Mall i Together jesu prijatna iznenađenja. I detect no lies. 😀 Bez obzira na stepen prijatnosti, prosečnost ostaje osobina koja ih krasi.

    Mislim da je jasno da treba što je pre moguće ugasiti požar da se ne bi desilo da nas sve spali i teleportuje preko čestica prašine i pepela u 2005. godinu kada bi definitivno više odgovaralo da gori uz tadašnje evropske ( one pobedničke ili slične 🙂 ) i svetske muzičke trendove. 😀