ESC Serbia u Lisabonu

ESC Serbia u Lisabonu: Dan za odmor uz „vinsku turu”

Evrovizijska delegacija Srbije, predvođena Sanjom Ilićem i sastavom „Balkanika”, šesti evrovizijski dan iskoristila je za odmor i posetu nekoliko istorijskih i turističkih lokacija u Portugaliji.

Muzička reprezentacija Srbije je obilazak znamenitosti započela posetom zamka Sesimbra (Castelo de Sesimbra). Ovaj srednjovekovni dvorac smešten je u steni na litici poluostvra Setubal, između ušća reke Težo i Sado, a klasifikovan je kao spomenik od nacionalne vrednosti.

Usledila je zatim „vinska ruta” i poseta jednoj od vinarija u mestu Azejtao, gde je specijalno za goste iz Srbije upriličena i degustacija svetski poznatih portugalskih vina.

Redakcija našeg sajta imala je zadovoljstvo da bude deo ove jedinstvene ekskuzije, te najzanimljivije trenutke zabeleži kamerom. Druženje s delegacijom Srbije iskoristili smo i za razgovor, te snimili intervjue s Duškom Vučinić, pi-arom Radio-televizije Srbije i dugogodišnjom komentatorkom Pesme Evrovizije, Anjom Rogljić, muzičkom urednicom i šeficom evrovizijske delegacije Srbije, Sanjom Ilićem i Tatjanom Karajanov, autorima evrovizijske pesme Nova deca te članovima sastava „Balkanika”.

Radna ludnica! #eurovision #evrovizija #portugal #lisbon #novadeca

A post shared by ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija) on

Ove ekskluzivne video-materijale imaćete priliku da pogledate narednih dana, zbog čega vam toplo preporučujemo da nas i dalje pratite — na sajtu, društvenom mrežama i Jutjub kanalu.

Oznake