Balkan, Balkan! ESC Serbia u Lisabonu

ESC Serbia u Lisabonu: Press o prvoj probi grupe „Balkanika” (VIDEO)

Predstavnici Srbije u Lisabonu, Sanja Ilić i „Balkanika”, održali su prvu tehničku probu u Areni „Altice”. Na raspolaganju su imali 30 minuta, a pojavili su se kostimirani, u sastavu Nevena Stamensković, Danica Krstić, Iva Banićević, Aleksandar Radulović, Ljubomir Dimitrijević i Mladen Lukić.

Naša redakcija sumirala je utiske prisutnih novinara u pres-centru i dvorani, te vam ovom prilikom ekskluzivno donosimo prve rekacije.

Alisa iz SAD je ocenila da je naša delegacija malo unapredila performans. Izgleda „čistije”, stajling je bolji, zvuče dobro, ali da što se tiče koreografije, deluje kruto, a kadrovi zabeleženi kamerom treba da budu malo doteraniji. Ipak, Alisa nije sigurna u plasman u finale, pitajući se da li će sve to skupa prikazano biti dovoljno da natera ljude da glasaju.

Maćej iz Poljske, iako vatreni fan Balkana i Srbije, takođe nije siguran u plasman u finale. Nastup ga je, kako kaže, razočarao. Dopadaju mu se kostimi devojaka, ali ne i stajling Mladena Lukića.

Liza iz Velike Britanije je pak prijatno iznenađena promenom, počev od blagih promena u muzici i aranžmanu, za koje je rekla da sada imaju više etno-elemenata, pa do kostima i vokalnog izvođenja. Kaže da nije imala velika očekivanja, ali da joj je privuklo pažnju ono što je videla preko ekrana. Ipak, ona ima rezervu jer je ipak reč o prvoj probi i kaže da ima prostora da koreografija deluje tečnije. Volela bi da se Srbija plasira u finale, ali nije ubeđena u to.

Danijel iz Austrije kazao je da je sve delovalo vrlo prefinjeno, sa stilom, ali da nije siguran da će Evropa shvatiti o čemu pevaju i šta koreografija predstavlja. Stoga ne može da proceni u potpunosti jer mu je i samom trebalo vremena da shvati, ali mu se čini da bi trebalo da bude nešto posebno. Njemu se, pak, kostimi s Beovizije više dopadaju. Zaključio je da svi imaju prelepe glasove, dajući 40-50% šanse za plasman u finale.

Konačno, Deni, takođe iz Velike Britanije, dao je svoj sud. Njemu je prva proba delovala „glatko” i sa stilom, i na ekranu je izgledalo veoma dobro. Vokali su bili savršeni, ali jedina stvar koja ne štima jeste koreografija, priznajući da je nije razumeo. Deni je rekao da su mnogi ljudi u areni komentarisali da su devojke kao „Čarlijevi anđeli”. Kada je reč o šansama za finale, on je konstatovao da Srbija ima mnogo „prijatelja” u drugom polufinalu koji bi glasali za ovaj tip pesme, ali da je situacija gotovo sa svim učesnicima druge takmičarske večeri potpuno otovorena — izuzev San Marina.

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Iskreno me iznenadilo to sto je Alisa tamo 🙂 BTW vredi pratiti njen rad jer devojka zaista ne mrzi ni jednu pesmu vec na lep nacin objasni zasto joj se ne svidja itd… Kao i jos nekoliko ljudi… Nazalost ima dosta onih koji hejtuju pesme samo zato sto su jace od njihove. Mozda i pesme i jesu smece ( Ne samo na ESC vec u celom svetu ) ali nije lepo hejtati jer se mozda neko potrudio da sve to napravi iako nije bas najsjajnije ispalo 🙂 .

  • Slazem se da je koreografija klimava i valjalo bi da se popravi, ali sta su ih rascerecili tako? Pa mislim prva je proba tek..imaju jos jednu probu pa ce se korigovati, nadam se. Ali malo mi je bezveze da ih otpisuju odmah…