Balkan, Balkan! ESC Serbia u Lisabonu

ESC Serbia u Lisabonu: „Balkanika” za naš sajt o svojoj prvoj probi (VIDEO)

Sastav „Balkanika”, predvođen Sanjom Ilićem, održao je danas prvu tehničku probu svog nastupa u lisabonskoj „Alitce” areni, posle koje je prema rasporedu upriličena prva konferencija za medije, tzv. Meet & Greet, na kojoj je bilo prisutno nekoliko desetina novinara.

Ekskluzivno za naš sajt predstavnici naše zemlje su sumirali svoje impresije po dolasku u Lisabon i posle prve tehničke probe, rekavši da su svi ljubazni i da je sve proteklo u najboljem redu.

— Gledali smo snimak s probe, kako je sve to izgledalo. Uglavnom smo se koncentrisali na koreografiju, tako da će do druge probe biti sve mnogo bolje. Nadam se… — izjavila je Iva Banićević.

Treba napomenuti da je ovo tek prva, mala konferencija, zamišljena kao inicijalno upoznavanje s novinarima, dok se glavna i vremenski duža konferencija očekuje posle druge tehničke probe, u petak 4. maja.

Članovi „Balkanike” su raspevano pozdravili novinare u sali, a specijalno za ovu priliku otpevali su i a capella verziju evrovizijske pesme — na portugalskom jeziku! Jasno je da je ovaj gest naišao ne lepe reakcije pristunih, a posebno domaćina.

Član naše redakcije Aleksandar Ristić upitao je naše predstavnike šta je bila inspiracija za koreografiju, budući da su novinari u areni konstatovali da ih podseća na „Čarlijeve anđele”. Sanja Ilić je na to odgovorio:

— Oni su anđeli svakog dana. Zašto ih ne bismo doveli na binu? Mislim da naša pesma treba da bude prekrivena anđelima svakog dana, i ubuduće. To je bila glavna ideja i mislim da ćemo nastaviti s tim.

Kako smo već pisali, predstavnici „sedme sile” su ocenili prvi nastup dobrim, vokalno savršenim, čija je najslabija tačka koreografija za koju ima prostora da se popravi. Pogledajte šta su oni rekli.

ESC Serbia u Lisabonu: Press o prvoj probi grupe „Balkanika” (VIDEO)