Evrovizija 2018

Prva proba srpskih predstavnika 1. maja

Predstavnici Srbije na 63. Evroviziji Sanja Ilić i „Balkanika” tehničke probe svog nastupa imaće 1. i 4. maja.

Iako organizatori festivala nisu još uvek zvanično objavili raspored proba i ostalih dešavanja tokom dve evrovizijske sedmice, irski novinar Kit Mils objavio ga je na svom Tviter profilu uz napomenu da je reč „o satnici koja kruži među članovima delegacija”. Stoga se može zaključiti da su one verodostojne, mada se zvaničan PDF dokument organizatora tek očekuje.

Kako bilo, srpski predstavnici će prvi put na evrovizijsku binu u Areni „Altice” stati 1. maja od 12.20 h do 12.50 h, a drugu tehničku probu odradiće tri dana kasnije, 4. maja od 14.30 do 14.50.

NAPOMENA: Satnice na priloženoj ilustraciji su podešene prema Griniču, tj. prema portugalskoj vremenskoj zoni — sat unazad u odnosu na naše vreme.

Dve tehničke probe služe takmičarima da provere i podese sve detalje svog nastupa — počev od zvuka, mikrofona, monitoringa, preko rasvete i scenskih kostima, do rada s kamerom i režijom nastupa. Prva traje pola sata, a druga nešto kraće — 20 minuta. Nakon prve tehničke probe uslediće manje konferencije za medije, tzv. „Meet & Greet”, a nakon druge slede prave, velike konferencije za novinare.

Kada je reč o novinarima, na prvim probama nije im dozvoljen boravak u dvorani pa će stoga događaje pratiti iz pres-centra, dok će druga biti otvorenog tipa.

Pres-centar su organizatori smestili tik uz Arenu „Altice”, u velelepno zdanje čije je ime „Portugalski paviljon” (port. Pavilhão de Portugal). Obe građevine nalaze se u modernom kompleksu „Park nacija”, i obe građevine nikle su za potrebe Svetske izložbe 1998. u Lisabonu EXPO 98.

Očekuje se da će tamo svoj posao obaljati preko 2000 akreditovanih novinara — među njima i naš sajt ESC Serbia | Evrovizija.rs.

Oznake