Iz mog ugla 2018

Poljska | Ko su Gromi i Lukas Mejer?

Poljsku će u Lisabonu predstavljati intrigantan dvojac – di-džej Andžej Gromala (aka Gromee) i pevač Lukas Mejer. Na poljskom izboru su odneli pobedu sa klupskom numerom Light me up (Osvetli me).

Andžej Gromala je producent, disk-džokej, remikser i kompozitor iz Krakova. Voli da eksperimentiše sa raznim žanrovima i izvođačima. Andžej je poslednjih godina veoma aktivan u domenu muzike — osnovao je radio-stanicu, sarađivao sa internacionalnim muzičarima i kao šlag na tortu — potpisao je ugovor sa muzičkom kućom „Sony Music”.

Njegov najveći uspeh bila je pesma Follow you u saradnji sa američkim pevačem Vurldom. Pesma je „zapalila” top-liste u Skandinaviji, Holandiji, Češkoj, Nemačkoj i Rusiji. Posle su usledili hitovi poput pesama Runaway, Spirit i Fearless. Gromala trenutno uživa veliku popularnost u rodnoj Poljskoj i redovan je učesnik muzičkih festivala i koncerata.

Lukas Mejer je, zanimljivo, Šveđanin. Ovaj roker kao svoju pasiju ističe hokej, gitaru, fotografiju, tetovaže i naravno — muziku. Mejer je autor pesama za stokholmski rok bend „No Sleep For Lucy”. Ovaj sastav je imao tu sreću da sarađuje sa izvođačima poput Stivija Ajela, Tomija Henriksena i Marka Holmana. Iako je roker u duši, kooperacija sa Andžejem Gromalom je na kraju prošla uspešno.

Autori pesme Light me up su Gromee i Lukas Mejer, a kao tekstopisci su im se pridružili Šveđani Mahan Moin i Kristijan Rab. Pesma je vedrog karaktera i poziva na ljubav i igru.

Oznake