Iz mog ugla 2018

Jermenija | Ko je Sevak Hanagjan?

Sevak Hanagjan je poneo titulu 12. predstavnika Jermenije. On će ovog maja u Lisabonu zastavu ove zemlje braniti sa pesmom Qami i time pokušati da Jermeniju posle godinu dana pauze vrati među prvih 10.

Sevak je rođen u Mestavanu 1987. godine. Svoju muziku je počeo da stvara sa polaskom u muzičku školu, kada je imao sedam godina. Diplomirao je na specijalizovanom koledžu kulture u Kursku i stekao je visoko obrazovanje na moskovskoj Klasičnoj državnoj akademiji. Tokom studiranja je nastupao sa brojnim bendovima.

Kao i većina ovogodišnjih učesnika, i Sevak je karijeru započeo učešćem u muzičkim rijaliti-programima za neafirmisane i poluafirmisane pevače. Tokom 2015. godine je nastupao u dva takva šoua — ruskom X Factoru (rus. Glavna scena) i jermenskom Glasu. Međutim, pravu armiju fanova je stekao 2016. godine pobedom u ukrajinskoj verziji X Factora. Njegovo učešće u poslednjespomenutom šouu će ostati upamćeno po izvođenju autorske kompozicije Ne ćuti.

Godinu 2017. će pamtiti po brojnim uspesima koje je postigao u svojoj domovini. Održao je dva solistička koncerta u prestižnim dvoranama, i pored toga što je zvanično objavio pesmu Ne molchi, izbacio je još dve jednako uspešne pesme Kada smo s tobom i Moj kiseonik. Godinu je zaokružio titulom člana žirija u jednom od šou-programa u kojem je i započeo karijeru — jermenskom Glasu.

Još jedan uspeh kojim može da se ponosi u svojoj karijeri je upravo ubedljiva pobeda na evrovizijskom selekcionom festivalu Depi Evratesil sa pesmom Qami. Dakle, njegova pobeda na festivalu je bila zaslužena zbog toga što je bio favorit i internacionalnog žirija i publike.

Ono sa čim još može da se ponosi je i privatan život. Ponosni je otac dečaka kome su on i njegova žena dali ime Bagrat.

Oznake