Iz mog ugla 2018

Francuska | Ko je „Madame Monsieur”?

Šezdeset prvi predstavnik Francuske biće duo „Madame Monsieur”. Ovaj interesantni dvojac će pokušati da Francuskoj donese titulu prvi put nakon 1977. godine, kada je ova zemlja poslednji put trijumfovala.

Duo čine Emili Sat i Žan-Karl Lukas. Emili je glavni vokal grupe, a Žan-Karl je producent ovog muzičkog dvojca. Žan-Karl i Emili su se upoznali još 2008, a bend su formirali tek 2013. godine. Iza sebe imaju jedan album Tandem koji su izdali u novembru 2016. godine. Takođe, sa ovog debitantskog albuma su se izdvojili neki singlovi — See ya, Morts ou vifs, Egerie, Partir i Tournera.

Emili je inspiraciju za svoj muzički stil pronašla u francuskim šansonama i izvođačima poput Barbare i Nina Ferera, a takođe voli džez i bluz. Žan-Karl je stekao formalno obrazovanje na Konzervatorijumu u Amjenu, ali ga više zanima moderna pop muzika.

Njihov muzički duo je spoj Emilinog francuskog duha i Žan-Karlove ljubavi prema modernoj pop muzici. Najznačajniju muzičku saradnju do sada ostvarili su s francuskim reperom Jusufom. Njihov najveći muzički uspeh je svakako pobeda na francuskom nacionalnom finalu Destination Eurovision. Ovaj duo je ujedno i kompletan autor svoje evrovizijske numere.

Oznake