Iz mog ugla 2018

Ujedinjeno Kraljevstvo | Ko je Suri?

Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva na 63. Pesmi Evrovizije u Lisabonu biće Suri (SuRie) sa kompozicijom Storm (Oluja). Ova mlada dama je 61. predstavnik Ostrva i nastupiće u finalu 12. maja.

Suzana Mari Kork, za šoubiz prilike nazvana Suri (eng. SuRie), svoj prvi javni nastup imala je još kao dete, kada je pred princom Čarlsom pevala u Rojal Albert Holu i Katedrali Svetog Pavla. Takođe, u to vreme je počela da peva i na sličnim manifestacijama širom sveta, poput onih u Crkvi Svetog Marka u Veneciji.

Pesme je počela da piše sa 12 godina, a može da se pohvali i titulom diplomiranog muzičara na Kraljevskoj muzičkoj akademiji. Bila je rezident po džez klubovima širom Londona i pevala je prateće vokale izvođačima poput Vila Janga i Kris Martina.

Prvi album je izdala 2016. godine i stvaralački proces ju je u stvaranju proveo kroz čitav svet — od Londona do Grčke, preko Australije, Njujorka i Austrije do Bornea, odn. od njenog kućnog studija do najsavremenijeg studija u Malmeu.

Učešće na Evroviziji za nju neće biti stran pojam zato što je prethodno pevala prateće vokale uspešno plasiranim belgijskim predstavnicima iz 2015. i 2017. — Loiku Noteu i Blanš.

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Suri je jako prijatna i šašava djevojka, ima predivan glas, ali nije ovo pjesma za nju. Nisam oduševljena… Žao mi je što pored obakve saradnje i hitova sa Belgijancima nije za svoju zemlju ubola pravu pjesmu. Ocjena 3