Balkan, Balkan! Evrovizija 2018

Makedonci ipak na engleskom — objavljena pesma „Lost and found”

Makedonska radio-televizija predstavila je evrovizijsku pesmu Lost and found koju će u prvom polufinalu 8. maja izvesti sastav „Eye Cue”.

Makedonska pesma premijerno je emitovana u okviru informativne emisije „Dnevnik 2”, zajedno s video-spotom koji je pripremljen. Autori kompozicije su Bojan Trajkovski (muzika i tekst) i Darko Dimitrov (produkcija i aranžman). Nakon dileme da li pesmu otpevati na makedonskom ili engleskom, autori, izvođači i delegacija odlučili su da se ponovo takmiče s pesmom na engleskom jeziku.

Sastav „Eye Cue” postoji od 2007. godine i čine ga Bojan Trajkovski (pevač i gitarista), Ivo Mitkovski (bubnjevi) i Marija Ivanovska (pevačica). Bend ima veliko iskustvo iza sebe, a pojavio se na nekoliko međunarodnih festivala.

Njihova najuspešnija godina bila je 2013, kada su dve pesme – Son i Bobi baš mi e gajle – dosegle među prvih 10 na MTV top-listi.

Makedonska radio-televizija je i ove godine odlučila da napravi interni izbor pesme i izvođača za lisabonski Evrosong, a na konkurs su pozvani bili kako domaći, tako i inostrani autori. MRT je saopštio da je na njihovu adesu stiglo 382 prijave (čak!), od kojih je osmočlana selekciona komisija, kroz tri kruga eliminacija najpre suzila izbor na 12, a potom izabrala upravo kompoziciju Lost and found za pobedničku.

Kako ocenjujete makedonsku pesmu?
 • Kataklizma
 • Bez veze
 • Samo OK
 • Simpa
 • Strava
Sending
User Review
4.07 (45 votes)
Oznake

5 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • Po meni najbolja pesma koju je Makedonija poslala na Evroviziju, mozda mi jedino bila bolja ona iz 2008 godine .
  Nadam se samo da ce pevacica imati neku bolju garderobu na sceni u Lisabonu od ove 2 kombinacije iz spota. Ako joj garderoba za nastup bila kao ovaj kupaci kostim, onda Makedoniaj moze da se oprosti kod zirija i kod nekih gledalaca od puno poena , a pesma zasluzuje plasman u finale. Ne znam kako pevacica peva uzivo, plasim se da ne bude razocarenje kada je cujemo live, kao sto je bilo prosle godine sa Makedonijom , u sportu super a uzivo ne bas tako dobro i dosta su pevacicu izvlacili sjajni prateci vokali u Kijevu.

 • Da dodam da su nam pokazali kako napraviti svetsku pesmu. Devojka peva i izgleda sjajno kao šlag na tortu. Srecno!

 • Pesma je meni super, nisam čuo makedonsku verziju ali ova mi je sjajna. Možda najbolji refren ove godine od svih pesama. Biće potcenjeni kao i svake godine, ali ovo je za finale i možda čak top 10.

 • Pevacica ima sjajan glas to stoji a pesma je slaba i vec vidjena, nista novo.

 • Makedonci za završetak u polufinalu. Pesma je katastrofa i bezvezna. Očekivao sam više, a dobio sam manje. Umesto da koriste svoj jezik, ponovo se služe jezikom koji će doneti još jedno razočarenje.