Evrovizija 2018

Julijina evrovizijska pesma je „I won’t break”

Ovogodišnja ruska predstavnica Julija Samojlova je predstavila svoju evrovizijsku pesmu I won’t break s kojom će se takmičiti u drugom lisabonskom polufinalu 10. maja zajedno sa Srbijom.

Pesmu je opisala kao baladu koja nije samo nežna, nego je i autobiografska. Autori kompozicije su Leonid Gutkin, Neta Nimrodi i Ari Burštajn. Reč je o istom timu koju je prošle godine napisao evrovizijsku pesmu Flame is burning.

Julija je iz drugog pokušaja uspela da obezbedi učešće na evrovizijskoj sceni, nakon što su joj ukrajinske službe zabranile ulazak u tu zemlju, ne samo na prošlogodišnje takmičenje, nego i u naredne dve godine.

Iza Julije stoji jedna teška životna priča. Rođena je 1989. godine u gradu Uhta u autonomnoj Republici Komiji, a od detinjstva joj je onemogućeno kretanje. Naime, rođena je kao zdravo dete, ali je posle vakcinacije prestala da ustaje na noge. Sa 13 godina joj je dijagnostikovana spinalna Verding-Hofmanova mišićna atrofija, zbog čega koristi invalidska kolica.

Bolest po običaju nikada ne sprečava snove u bavljenju muzikom, pa tako ni njene, te je kao i većina evrovizijskih učesnika, karijeru započela u šou-programima za mlade pevače – i to u ruskoj verziji X Factora 2013. godine, gde je učešće završila kao drugoplasirana u finalu, pod mentorstvom legendarne ruske pevačice i evrovizijske učesnice iz 1997. Ale Pugačove. Njeno učešće u tom šouu je ostalo upamćeno po tome što izvedbom pobedničke Molitve nikog nije ostavila ravnodušnim. Da je prijateljska veza između nje i Ale zaista jaka, govori i činjenica da je posle učešća u tom šouu dobila njeno priznanje „Zlatna zvezda“.

U svoju biografiju je upisala i učešće na svečanom otvaranju Zimskih paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine. Pored toga što peva, ona i piše pesme i ostvarivala je pobede na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Kako ocenjujete Julijinu pesmu?
 • Kataklizma
 • Bez veze
 • Samo OK
 • Simpa
 • Strava
Sending
User Review
4.23 (30 votes)
Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • @Veteran

  Prvo polufinale je “lakse”, a tu su mnogo bolje pesme.

  U drugom polufinalu su pesme katastrofalne i nasa mora, ali ponavljam MORA da udje u finale. Mozda je pretesko ako se gleda po zemljama, ali po pesmama, konkurencija je i vise nego uzasna.

 • @PP

  U svemu se slažem, neće ni blizu ovako zvučati live. Sve u svemu, preteško polufinale za nas pa nam kladionice ni ne znače trenutno. Moramo nešto da promenimo, da li onaj refren ili šta već ako hoćemo u finale. Trenutno je finale rezervisano za Australiju, Dansku, Holandiju, Norvešku, Rusiju, Letoniju, Poljsku i Švedsku. Znači ostalih 10 država će se boriti za 2, maksimalno 3 mesta. Po meni je prvo polufinale mnogo lakše jer tu zagarantovano finale dajem trenutno samo Belgiji, Islandu i Austriji.

 • Pesma je mnogo bolja nego njena proslogodisnja. Jedino je problem sto nema sanse da ova pesma zvuci ovako live, jer znamo da se Julia nema bas tako mocan vokal uzivo, ovako moze zvucati samo ako 5 pratecih zenskih vokala uporeda pevaju sa njom od pocetka do kraja pesme.
  Nego je veci problem sto smo sada 40 ti na kladonicama , taman smo se bili popravili malo skocili sa 38 om mesta (od kraja Beovzije) na 35 i sada smo pali 5 mesta.