Evrovizija 2018

Konačno — Rajan Ošonesi i „Together“ za Irsku

Irski predstavnik Rajan Ošonesi nenajavljeno je objavio svoju evrovizijsku numeru Together. Pesma je prvi put puštena u etar u okviru emisije Ray D’Arcy Show na RTÉ Radio 1 u petak popodne.

JAVNI KONKURS — INTERNI ODABIR
S ciljem da konačno popravi evrovizijski rezultat i da se posle četiri godine makne od polufinala, RTÉ je organizovao javni konkurs između 14. septembra i 6. novembra, na koji je pristiglo više od 300 pesama, a početkom godine saopšteno je da se 10 pesama našlo u užem izboru.

Što se tiče same erovizijske numere, nju su kreirali poznati irski kompozitorski dvojac „The Nucleus” i Rajan. Rajan je izjavio povodom svoje evrovizijske numere da se nada da će Irska biti na nju ponosna, kao i da tako nešto nije viđeno još od pesme Rock and roll kids, koja je pobedila na Evroviziji 1994. Žanrovski, ova pesma bi bila svrstana u jednu od ne tako brojnih ovogodišnjih balada.

Brajan je svoju karijeru započeo 2012. godine istovremeno se takmičeći i u Glasu Irske, kao i u talent šou Britanija ima talenat. Posle problema oko ugovora sa producentskim kućama ovih emisija, bio je diskvalifikovan iz Talenta. Međutim, sve to je pravno sređeno, Rajan je napustio Glas i nastupao u Talentu, gde je na kraju zauzeo 5. mesto.

Iste godine je objavio i album koji je nosio njegovo ime, a koji je zauzeo 1. mesto u Irskoj i 9. u Ujedinjenom Kraljevstvu na top-listama objavljenih albuma.

Inače, Rajanov stric, Geri Ošonesi je nastupao na Evroviziji 2001. godine u Danskoj sa numerom Without your love sa kojom je zauzeo 21. mesto.

Rajan će nastupati u prvom polufinalu 8. maja.

Kako ocenjujete Rajanovu pesmu?
  • Kataklizma
  • Bez veze
  • Samo OK
  • Simpa
  • Strava
Sending
User Review
2.81 (21 votes)
Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Ircima odavno nije do pobede, zašto li se uopšte takmiče ? Pesme su odavno katastrofa, a možda ću postati rekorderi kao pobednici Evrovizije sa najvećim brojem neulaska u finalu.