Evrovizija 2018

Austrijanci objavili svoju evrovizijsku pesmu

Pesma Nobody but you, koju će ovog maja izvesti Sesar Sampson, posle višemesečnih najava konačno je objavljena.

Reč je veoma modernoj i snažnoj pesmi u kojoj su isprepletana tri žanra — bluz, gospel i pop, ali se mogu čuti i elementi klasičnog rok zvuka. Evrovizijsku kompoziciju uradio je tim „Symphonix International”, čiji je Sesar član. Prvi demo uradili su sâm pevač i Sebastijan Arman, da bi se kasnije pridružili i ostali članovi: Joakim Pešon, Borislav Milanov i Johan Alkenes. Rezultat je, prema Sesarovim rečima, pesma koja s jedne strane sadrži njegovu „dušu i priču”, a s druge strane ima ono što je povezuje sa slušaocima.

Symphonix International — garant uspeha
Međunarodni tim producenata okupljenih pod imenom „Symphonix International” proteklih godina ostvario je zapažene rezultate i nastupe na Pesmi Evrovizije, počev od 2014. godine, kada je producirao Končitinu pobedničku pesmu Rise like a Phoenix. S timom bugarske zauzeli su 4. i 2. mesto 2016. i 2017. godine, a prošle godine bili su autori srpske i makedonske pes

Sesar je otkrio da njegovom baritonu najviše odgovara dinamična pesma umerenog ritma, te je u tom maniru i ova evrovizijska. Tematski, kaže Sesar, ona ima duhovnu komponentu i govori o potrazi za univerzalnom ljubavi.

— U svakom slučaju, nije reč o ljubavnoj pesmi za neku posebnu osobu — izjavio je ovaj talentovani muzičar.

Sesar Sampson nije nepoznat evrovizijskom svetu. Vokalni je trener i dva puta je učestvovao na Pesmi Evrovizije kao prateći vokal bugarskim predstavnicima Poli Genovoj i Kristijanu Kostovu.

Rođen je u Lincu 1983. Već od svoje 17. godine nastupao je širom sveta kao frontmen nekih od najistaknutijih aletrnativnih sastava u Austriji. Posla toga je uglavnom radio „iza scene”, kao kompozitor, tekstopisac, vokalni producent… Ipak, sebe nikad nije doživljavao striktno kao pevača, iako njegov bariton ima autentičnu i zanimljivu boju.

Austrijska televizija ÖRF je i ove sezone primenila isti model selekcije predstavnika — internim putem, uz vođstvo producenta Eberharda Forhera koji je i ranijih godina uspešno delegirao manje komercijalne, ali afirmisane izvođače.

Kako ocenjujete austrijsku pesmu?
  • Kataklizma
  • Bez veze
  • Samo OK
  • Simpa
  • Strava
Sending
User Review
4.18 (34 votes)
Oznake

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar