Evrovizija 2018

Sesar Sampson predstavlja Austriju

Sesar Sampson je 51. evrovizijski predstavnik Austrije, saopštio je javni medijski servis te zemlje ÖRF. Pesma koju će izvesti u Lisabonu biće objavljena početkom 2018.

Sesar je muzičar, učitelj pevanja i deo uspešnog međunarodnog tima producenata okupljenih pod imenom „Symphonix International”, koji je proteklih godina ostvario zapažene rezultate i nastupe na Pesmi Evrovizije – s Bugarskom 4. i 2. mesto 2016. i 2017. godine, te sa Srbijom i Makedonijom ove godine. U Stokholmu je 2016. bio prateći vokal Poli Genovoj u numeri If love was a crime pa mu nastup na velikim scenama i pred višemilionskom publikom nije stran.

Rođen je u Lincu 1983. Već od svoje 17. godine nastupao je širom sveta kao frontmen nekih od najistaknutijih aletrnativnih sastava u Austriji. Posla toga je uglavnom radio „iza scene”, kao kompozitor, tekstopisac, vokalni producent…

Ipak, sebe nikad nije doživljavao striktno kao pevača, iako njegov bariton ima autentičnu i zanimljivu boju.

Austrijska televizija ÖRF je i ove sezone primenila isti model selekcije predstavnika – internim putem, uz vođstvo producenta Eberharda Forhera koji je i ranijih godina uspešno delegirao manje komercijalne, ali afirmisane izvođače.

Evrovizijsku kompoziciju uradio je (a ko bi drugi) tim „Symphonix International”, i to Boris Milanov i Sebastijan Arman, koji je producirao i Končitinu pobedničku pesmu Rise like a Phoenix. Sesar je otkrio da njegovom baritonu najviše odgovara dinamična pesma umerenog ritma, te je u tom maniru i evrovizijska. Tematski, kaže Sesar, ona ima duhovnu komponentu i govori o potrazi za univerzalnom ljubavi.

„U svakom slučaju, nije reč o ljubavnoj pesmi za neku posebnu osobu”, izjavio je ovaj talentovani muzičar.

Šta mislite?
  • Kataklizma
  • Bez veze
  • Samo OK
  • Simpa
  • Strava
Sending
User Review
0 (0 votes)
Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Evrovizija postade preduzeće, da ne kažem sekta, koja predstavlja jedan zatvoreni sistem, veoma unosan i moćan. Kako drugačije razumeti fenomen plasiranja pesama par autora u toliki broj zemalja i svuda bez konkurencije, konkursa ili bilo kog vida izjašanjavanja javnosti.
    Srećom, još uvek pobeđuje nešto drugo!