Evrovizija 2018

Prvi set evrovizijskih ulaznica u prodaji. Lisabon se iskeširao

[dropcap]V[/dropcap]eć od danas je moguće kupiti ulaznice za Evroviziju – stoga se može reći da je odbrojavanje polako počelo, iako do maja ima još pet meseci. A koliko se Grad Lisabon „otvorio” za organizacione potrebe Evrosonga saznajte u daljem tekstu potpurija.

Prvi set ulaznica u prodaji

Kao što smo napomenuli u naslovu, od danas (30. novembar 2017) karte za naše omiljeno takmičenje postaće dostupne od prepodnevnih časova. Ovo su karte u tzv. prvom talasu prodaje i koštaće između 120 i 300 evra, u zavisnosti od pozicije sedišta. No, treba imati u vidu da su u ovom talasu dostupne isključivo karte za veliko finale koje će se održati 12. maja. Karte za polufinala i generalne probe biće puštene u prodaju tek nakon izvlačenja redosleda nastupa učesnika, što se očekuje sredinom januara.

Ulaznice se mogu kupiti od 11 časova isključivo preko oficijelnog partnera „Blue Ticket”, pa ukoliko ste u mogućnosti da „olakšate” svoj novčanik, možete to učiniti na sajtu BlueticketEurovisao >>

Lisabon „široko”

Ključnu ulogu u organizovanju (a bogami i finansiranju kako stvari stoje) Evrovizije 2018. u Portugaliji imaće Grad Lisabon. Naime, oni su odlučili da ulože pet miliona evra u cilju pokrivanja troškova organizacije, logistike, događaja i ceremnija, a novac će se investirati iz budžeta za turističke takse, kako navode lokalni mediji.

Budući da je taj budžet težak oko 16 miliona evra, Portugalci su se „otvorili” za 30% ukupnih finansija iz te kase, što je za svaku pohvalu. Ministar finansija Grada Lisabona najavio je da je to velika investicija za jedan ogroman događaj i da očekuju da će im se ovo ulaganje vratiti višestruko, najviše zbog promocije Portugalije u turističke svrhe.

Naravno, ostatak troškova pokrivaju nacionalni emiter RTP (Radio-televizija Portugalije), Evropska radiodifuzna unija (EBU), sponzori, novac od prodaje karata i drugi.

Oznake