Dečja Evrovizija 2017

Tbilisi spreman za 15. Dečju pesmu Evrovizije

[dropcap]G[/dropcap]lavni grad Gruzije Tbilisi spreman ja da dočeka i ugosti delegacije i predstavnike 16 zemalja učesnica Dečje pesme Evrovizije koja će se održati 26. novembra.

Organizatori predstojećeg takmičenja održali su 17. novembra pres-konferenciju na kojoj su saopšteni poslednji detalji pred početak godišnje evrovizijske smotre za decu. Predstavnici gruzijskog javnog emitera GPB izjavili su da je Tbilisi potpuno spreman za početak jednonedeljnog spektakla, a prve goste, učesnike i novinare, dočekaće ovog vikenda lepo ukrašen i izbrendiran glavni grad u simbolima takmičenja.

Svečana ceremonija otvaranja dečjeg Evrosonga održaće se u ponedeljak 20. novembra, i ona uključuje i defile učesnika na „crvenom tepihu”. Takođe, istom prigodom obaviće se i preliminarni žreb nastupanja, tj. direktnim žrebom odrediće se ko će nastupiti prvi a ko poslednji, a potom koji će takmičari pevati u prvom, a koji u drugom delu programa. Konačan redosled nastupanja će na osnovu toga odrediti producenti.

Takođe, organizatori su predočili i da će trofej Dečje Evrovizije od ove godine biti isti za svakog narednog pobednika, po uzoru na „veliku” Evroviziju.

Prve probe počinju u utorak 21. novembra. Svaki takmičar imaće na raspolaganje dve tehničke i tri generalne probe.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Predstavnici nacionalne gruzijske televizije otkrili su da je ta kuća za organizaciju 15. Dečje pesme Evrovizije izdvojio 2,2 miliona evra. To je, inače, prvi evrovizijski događaj koji se organizuje u Gruziji koja je do sada tri puta pobedila na dečjem Evrosongu: 2008, 2011. i 2016.[/box] [ads1]

Takmičenje će se održati pod sloganom Shine Bright (srp. Zasijaj) u Olimpijskoj palati, a u uživo programu, u nedeljnom popodnevnom terminu od 16 do 18 časova, gledaoci će se upoznati s talentima iz Albanije, Australije, Belorusije, Gruzije, Holandije, Irske, Italije, Jermenije, Kipra, Makedonije, Malte, Poljske, Portugalije, Rusije, Srbije i Ukrajine.

Poznato TV lice, pevačica i producentkinja Helen Kalandadze i predstavnica Gruzije 2014. Lizi Japaridze vodiće gledaoce kroz šou do izbora pobednika kojeg će izabrati žiri i publika. Detaljnije o načinu glasanja možete pročitati u našem tekstu:

Kako glasati na Dečjoj pesmi Evrovizije 2017?

Logotip takmičenja predstavlja „segmentirano Sunce” u raznim bojama koje simbolizuje različitost i radost u vezi s muzikom i njenom moći. Zanimljivo, izgled scenografije koja je već instalirana u dvoranu u potpunosti odgovara izgledu logotipa te mnogi ocenjuju da je reč o najlepšoj pozornici koja je ikad viđena na dečjem Evrosongu. Procenite sami.

Oznake