Evrovizija 2018

Povratak na Evrosong. Vejlon predstavnik Holandije

Viljem Bajkerk alijas Vejlon (Willem Bijkerk Waylon) predstavljaće Holandiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu, saopštio je nacionalni emiter AVROTROS.

Vejlon je holandski pop pevač koji je oduvek bio inspirisan kantri muzikom, ali njegove pesme imaju i soul prizvuk.

Umetničko ime Vejlon je zapravo ime Vejlona Dženingsa, poznatog američkog kantri pevača koji je preminuo 2002. godine. Interesantno je da je imao prilike da sarađuje sa svojim idolom Dženingsom, ali nakon što je on smešten u bolnicu zbog dijabetesa (nakon čega je i preminuo), Viljem se vratio u Holandiju i prestao da se bavi muzikom, sve do emisije „Holandija ima talenat” 2008. godine. Iako nije pobedio, osvajio je 2. mesto i tako postao poznat široj populaciji. Nakon takmičenja, na svom debitantskom albumu „Wicked Ways” imao je istoimeni hit koji se odlično kotirao na holandskim top-listama.

I drugi album je prošao vrlo zapaženo, a 2012. godine proglašen je za najboljeg muškog izvođača na prestižnim nagradama 3FM Awards. Njegova popularnost ne jenjava, pa je 2014. godine u duetu „The Common Linnets” sa Ilse de Lange predstavljao svoju zemlju u Kopenhagenu, zauzevši visoko 2. mesto, a pesma Calm after the storm doživela je veliki komercijalni uspeh, veći i od tada pobedničke numere Rise like a Phoenix.

Vejlon je trenutno jedan od članova žirija u popularnom talent-šou programu The Voice of Holland.

Pesma koju će izvesti u Lisabonu iduće godine biće naknadno objavljena.

Šta mislite?
  • Kataklizma
  • Bez veze
  • Samo OK
  • Simpa
  • Strava
Sending
User Review
5 (1 vote)
Oznake