Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

Praznični provod sa balkanskim zvezdama

[dropcap]N[/dropcap]isu samo aktivnosti o novoj evrovizijskoj sezoni jedino o čemu vas redakcija sajta ESC Serbia izveštava. Naravno, mesto na sajtu nekad nađu i vesti o aktivnostima nekadašnjih evrovizijskih učesnika, što je ujedno i tema ovog „potpurija“. Ovaj put se u centru pažnje nalaze izvođači sa eks-jugoslovenskog područja.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Nove praznične „tezge” poznatih muških vokala

Ovu priču vredi započeti od dvojice talentovanih pevača koji imaju karijeru dugu preko dve decenije – u pitanju su Sergej Ćetković i Toni Cetinski. Pored toga što će njih dvojica za praznike pevati u Podgorici, pevaće i u Banjaluci.

Ćetković će u centru grada na Vrbasu pevati 30. decembra zajedno sa Ivanom Peters, dok će Cetinski prvog dana nove godine deliti binu sa Dženanom Lončarevićem.

Celokupna ova priča se završava jednim velikim imenom bez koje nijedan javni doček Nove godine godinama unazad ne može da prođe. Pogađate, radi se o Zdravku Čoliću. Nema nijednog grada na eks-jugoslovenskom području koji nije propustio priliku da ga ugosti svakog 31. decembra, a Čola je poznat po tome što je uvek promišljeno birao svaki grad u kom će da peva, jer svaki njegov koncert „puno košta”.

Ovaj put će Čola za najluđu noć pevati u rodnom Sarajevu te stoga nema sumnje da će ovaj koncert privući veliku pažnju turista onoliko koliko ih je privukao nastup Dine Merlina za prošlu najluđu noć.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Aktivnosti poznatih Kragujevčanki

I pevačice iz Kragujevca su zaista vredne u ovoj završnici kalendarske godine.

Jelena Tomašević je prošle jeseni publici priredila dva koncerta u Centru „Sava”, a sada se odlučila na organizaciju solističkih dvoranskih koncerata po ostalim gradovima Srbije.

Naime, 24. novembra će od 20.30 časova održati koncert u maloj sali hale SPENS u Novom Sadu, zajedno sa tamošnjim Big Bendom sa kojim već godinama unazad nastupa. Dobar provod ni ovog puta neće izostati, a nije isključeno da na koncert pozove i neku „Pinkovu zvezdicu”.

Njena „konkurentkinja” Marija Šerifović se polako priprema za prezentaciju svoje nove pesme 11 o kojoj smo već pisali. Naime, Mara je odlučila da premijeru pomeri nedelju dana kasnije od utvrđenog termina, te će se numera prvi put čuti na njenom Jutjub kanalu na simboličan datum i u simbolično vreme – 11. novembra u 11 sati i 11 minuta.

Nije zgoreg spomenuti da Marinu novu pesmu potpisuje regionalno traženi hitmejker Bane Opačić sa kojim je prethodno sarađivala na uspešnim singlovima Pametna i luda i Svoja i tvoja.