Balkan, Balkan! Evrovizija 2018

Konkurs za srpsku evrovizijsku pesmu produžen do 10. novembra

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Srbije produžila je rok za slanje radova na konkurs za srpsku evrovizijsku pesmu do 10. novembra.

Anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju trebalo je da se okonča 20. oktobra, ali je RTS odlučio da konkurs produži bez dodatnih objašnjenja. Podsetimo da se ista situacija dogodila i s konkursom za izbor pesme na dečjem Evrosongu.

Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije je odlučila da prvi put posle 2013. godine organizuje otvoreni izbor evrovizijske pesme, a kako je najavila urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević, nakon devet godina Srbija ponovo uvodi Beoviziju kao izbor predstavnika za Pesmu Evrovizije.

Beovizija ponovo nacionalni izbor Srbije!

[ads1]

Najvažnija pravila konkursa

  • na konkursu mogu učestvovati i strani i domaći autori;
  • izabrani izvođač mora biti državljanin Republike Srbije;
  • tekst pesme mora biti na nekom od zvaničnih jezika Republike Srbije;
  • autori treba da prilože gotov snimak kompozicije – play back – i matricu (master) u trajanju do tri minuta, s notnim zapisom i interpretacijom izvođača koji će na takmičenju izvoditi kompoziciju, i tekstom u tri primerka. RTS može sugerisati autorima određene izmene i dopune kompozicije i eventualnu promenu izvođača;
  • radovi moraju biti potpisani šifrom (rešenje šifre dostaviti u zatvorenoj koverti koja će biti sastavni deo predatog materijala po konkursu). Autorstvo se dokazuje istovetnom kopijom snimka/teksta kompozicije. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije RTS-a pristupiće se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta;
  • pesme koje bude odabrala selekcione komisija biće prvi put javno izvedene u emisijama koje će realizovati RTS.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]Ovde možete pročitati i preuzeti tekst konkursa i tekst pravilnika:

Prijave na konkurs s radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine na adresu:

JMU, Radio-televizija Srbije
Zabavni program, Muzička redakcija
Takovska 10, 11000 Beograd
S naznakom „Za Pesmu Evrovizije 2018”

Oznake