Gde su, šta rade?

Vaučeri za jesen: Dueti za toplije večeri

[dropcap]N[/dropcap]ove melodije i inspirativni zvukovi dolaze i s prvim opadanjem lišća. Iako se leto još nekako otima, zlatne i rumene boje nagoveštavaju tople sobe i uživanja u muzici.

Stoga će naša redakcija i u narednom periodu pokušati da vas malo ugreje novom muzikom evrovizijskih učesnika kroz rubriku „Vaučeri za jesen”. Ovog puta, predstavljamo tri neobične duetske pesme.

[ads1]

JOWST (Norveška 2017) | That feeling feat. Aleksander Valman

Dobre saradnje su vredne ponavljanja u slučaju da se pojavi nešto više od jedne pesme – to geslo su prihvatili DJ i producent JOWST i Aleksander Valman. Oni su posle uspeha ostvarenog sa evrovizijskom numerom Grab the moment odlučili da snime još jednu numeru pod nazivom That feeling. U odnosu na ono što smo slušali na Evroviziji, ovaj singl je veselijeg karaktera.

Kritika da ova pesma liči na repertoar koji bi se lako uklopio i u repertoar naših radio-stanica tipa AS FM, TDI i Play stoji na mestu, ali isto tako nema sumnje da će i ova druga njihova saradnja doživeti veliki uspeh.

Basim (Danska 2014) | Comme ci, comme ça feat. Gilli

Sećate li se Basima, dečkića iz Danske koji je te 2014. godine oponašao Bruna Marsa po izgledu i načinu pevanja u numeri Cliché love song? Ako ga se sećate i ako vam tada nije bio simpatičan, možda ćete promeniti mišljenje kada budete čuli numeru koja je kombinacija danskog i arapskog jezika, ali sa francuskim nazivom – Comme ci, comme ça.

Za ove tri godine se Basim dosta promenio. Osim što je promenio lični opis, promenio je i muzički stil i način pevanja. Ali, jedina stavka koja se kod njega ne menja jeste šarm na koji najviše padaju njegove obožavateljke.

[ads1]

Osim što ga je opčinio taj spoj repa i r’n’b zvuka sa arapskim ritmovima, ovakav miks može da zanese i brojne slične regionalne kvazi-repere koji takođe sa velikim uspehom snimaju ovakav stil numera. Za evrovizijsku scenu bi pesma poput ove takođe dobro prošla, ali bi ovakav žanr poljubio samo dno tabele.

Ova numera se ubraja u kategoriju duetskih numera jer u njoj gostuje i reper Gilli.

NAVIBAND (Belorusija 2017) | Trči

Ova pesma beloruskog indi-pop dua „Navi” se i ne može računati u neku novu pesmu, pošto je originalno objavljena 2014. godine, ali su njih dvoje nakon velikog uspeha koji su postigli u Kijevu odlučili da snime spot za nju, zato što je do sada bila nepravedno zapostavljena.

I, izgleda da nisu pogrešili u toj odluci, pogotovo zbog toga što se dopala njihovim fanovima. Sasvim je sigurno da će druga šansa za ovu numeru biti uspešno iskorišćena. Naravno, u ovu divnu pesmu se uklapa i isto tako jedan prelep spot koji prikazuje njihov način života u šumskim predelima.

Pesma je dosta ozbiljnija u odnosu na Priču mog života, jer slušaoce tera na neki tajanstveni osećaj.