Dečja Evrovizija 2017

Šarmantna Helen i trinaestogodišnja Lizi voditeljke dečjeg Evrosonga

[dropcap]P[/dropcap]oznato TV lice, pevačica i producentkinja Helen Kalandadze i predstavnica Gruzije 2014. Lizi Japaridze voditeljski su par 15. po redu Dečje pesme Evrovizije.

Gruzija i njen glavni grad Tbilisi ugostiće 26. novembra učesnike iz 16 zemalja, a koorganizator takmičenja, gruzijski javni medijski servis GPB, odlučio je da Helen i Lizi preuzmu ulogu voditelja šoua.

[ads1]

Helen Kalandadze je multitalentovana dama koja je veću afirmaciju dobila učešćem u TV šou-programu Star Academy 2009. godine, a evrovizijski fanovi je (možda) pamte i po tome što je pevala prateće vokale pevačici Sofiji Nižaradze u pesmi Shine na Evrosongu 2010. u Oslu.

Njoj će pomagati mlada Lizi Japaridze, nekadašnja predstavnica svoje zemlje na dečjem Evrosongu na Malti 2014. godine. Ona je tada pevala pesmu Happy day, čiji je video-spot do danas najgledaniji na oficijelnom Jutjub kanalu Dečje pesme Evrovizije.

Nju takođe krasi pregršt talenata, odlikuje je dar za muziku i posebno za jezike – tečno govori engleski, ruski i francuski, a od skoro je počela da uči i španski.

Takmičenje će se održati u Olimpijskoj palati u Tbilisiju, a u uživo programu, u nedeljnom popodnevnom terminu, gledaoci će se upoznati s talentima iz Albanije, Australije, Belorusije, Gruzije, Holandije, Irske, Italije, Jermenije, Kipra, Makedonije, Malte, Poljske, Portugalije, Rusije, Srbije i Ukrajine

Oznake