Gde su, šta rade?

Amir i Blanš i dalje očaravaju. Salvador Sobral u bolnici

[dropcap]N[/dropcap]isu samo vesti o nacionalnim takmičenjima one koje okupiraju pažnju. Evrovizijski učesnici i zvezde svoj rad uspešno promovišu, a neke detalje iz te sfere, kao i iz njihovih privatnih života, prenosimo u novom „evrovizijskom potpuriju”.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Evrovizijski pobednik u bolnici

Prema pisanju španskih i portugalskih medija, aktuelni evrovizijski pobednik Salvador Sobral početkom ove nedelje smešten je u lisabonsku bolnicu „Santa Kruz”. Isti izvori navode da Salvador čeka transplataciju srca, budući da je ova bolnica poznata upravo po uspešnim operacijama u ovoj oblasti. Još od ranije je poznato da Sobral ima zdravstvenih problema, a tokom generalnih proba u Kijevu umesto Salvadora, nastupala je njegova sestra Luiza. Naravno, poštujući privatnost pacijenta, renomirana lisabonska bolnica nije potvrdila ovu vest.

[ads1] [divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Iz Velike Britanije u Grčku

Aleks Lark, nekadašnji predstavnik Velike Britanije iz 2015. kao član dua „Electro Velvet”, nedavno je za jedan grčki sajt istakao da bi sa zadovoljstvom predstavljao Grčku. Naime, Aleksova majka je grčkog porekla i jedna od njegovih želja svakako jeste da se još jednom nađe na evrovizijskoj sceni, ovog puta kao predstavnik Grčke. Takođe, Lark je istakao da bi mu bilo zadovoljstvo da peva na grčkom, budući da je prvo naučio grčki, pa tek onda engleski i da je grčki oduvek deo njega. Iako je na Evrosongu 2015. zauzeo tek 24. mesto, njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom, a trenutno radi na projektu koji je posvećen uspomeni na Freda Astera.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Pariska olimpijada

Najuspešniji francuski evrovizijski predstavnik u poslednjih desetak godina Amir priprema novi album koji izlazi krajem oktobra. Naravno, u planu je i turneja, što svedoči o Amirovom velikom muzičkom uspehu, nakon prošlogodišnjeg evrovizijskog iskustva. Ono što je takođe interesantno jeste i Amirov nastup na koncertu na kom su Parižani slavili odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta po kojoj je ovaj grad dobio domaćinstvo olimpijade 2024. godine.

A post shared by Amir (@amir_officiel_) on

Pored Amira učestvovalo je još deset muzičara među kojima su bili francuski evrovizijski predstavnik iz 1993. godine Patrik Fiori, kao i nekadašnji član benda „One Direction” Lijam Pejn.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Blanš u filmskoj numeri

Ovogodišnja belgijska predstavnica Blanš imala je tu čast da otpeva pesmu The hanging tree, numeru iz filma „Igre gladi” koju u originalu izvodi holivudska glumica Dženifer Lorens. Ova vest ne bi bila toliko interesantna da ova mlada belgijska umetnica nije pevala ovu pesmu uz pratnju proslavljenog kompozitora filmske muzike Džejmsa Njutona Hovarda, koji je i autor ove numere.

[ads1]

Proslavljeni kompozitor imao je samo reči hvale za Blanšinu izvedbu. Ova neobična saradnja se desila u flamanskom tok-šouu „Van Gils en Gasten”. Da podsetimo da je Blanš u Kijevu zauzela 4. mesto sa pesmom City lights.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

Simpatični Letonci konačno izdali debitantski album

Simpatični predstavnici Letonije iz 2014. godine grupa „Aarzemnieki” konačno su objavili svoj debitantski album „Visi kopa”, čak tri godine nakon evrovizijskog nastupa. Uprkos evrovizijskom neuspehu, budući da se nisu plasirali u finale, publika u Letoniji je ovaj album dočekala s pozitivnim reakcijama. Album sadrži 18 numera na letonskom jeziku, uključujući i evrovizijsku numeru Cake to bake. Posebno oduševljeni pesmama ovog benda jesu članovi fudbalskog tima „Riga United”, pa se čak razmatra i saradnja benda i ovog fudbalskog tima.