Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Dečja Evrovizija: 18 kompozicija u konkurenciji za predstavnika Srbije

[dropcap]K[/dropcap]omisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće najkasnije do 5. oktobra najbolju kompoziciju od 18, koliko ih je stiglo na adresu javne medijske ustanove, saopštio je RTS.

Selekciona komisija RTS-a otvorila je danas koverte sa radovima pristiglim na javni konkurs za Dečju pesmu Evrovizije 2017, koji je završen 1. septembra. I ove godine propozicije konkursa su iste: autor teksta i pesme mora biti dete od 9 do 14 godina a kompozicija ne sme biti duža od tri minuta.

Izvor: RTS

Da podsetimo, Srbija je do sada imala osam predstavnika na ovom dečjem takmičenju, a dva puta je dosegla visoko 3. mesto: Nevena Božović u Roterdamu 2007. sa pesmom Piši mi i Sonja Škorić u Minsku 2010. sa kompozicijom Čarobna noć.

Do sada je 16 zemalja potvrdilo učestvovanje u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju 26. novembra, a to su: Albanija, Australija, Belorusija, Gruzija, Holandija, Irska, Italija, Jermenija, Kipar, Makedonija, Malta, Poljska, Portugalija, Rusija, Srbija i Ukrajina.

Izvor: RTS
Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Tome bih dodao da je od 18 poslatih kompozicija, RTS napravio uzi izbor od 4 kompozicije. U narednom periodu ce 4 autora biti pozvana da otpevaju pesmu, pa ce RTS izabrati jednu. Sve 4 kompozicije imaju slicne poruke koje su primerene deci.