Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2017

Srbija i na Dečjem Evrosongu 2017! Konkurs otvoren do 15. avgusta

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na takmičenju Dečja pesma Evrovizije, koje se održava u Tbilisiju 26. novembra.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike, RTS organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2017. Srbiju će na takmičenju u Tbilisiju predstavljati kompozicija koja bude imala najveći broj bodova po oceni stručnog žirija.

RTS je u uslovima konkursa naveo opšte odrednice u skladu s pravilima takmičenja, a najbitnije stavke su:

 • [ads2]kompozicija treba da traje najviše 3 minuta;
 • mora biti napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji;
 • tekst i melodija kompozicije ne smeju biti objavljeni, izvedeni i komercijalno korišćeni pre 1. maja 2017. godine;
 • kompoziciju na sceni može da izvede najviše šest izvođača;
 • najmlađi takmičar može imati devet godina, a najstariji 14 na dan finalnog takmičenja 26. novembra 2017. godine;
 • dete/izvođač koje je učestvovalo u pisanju/komponovanju pesme mora učestvovati u scenskom/uživo nastupu pesme kao pevač, plesač ili muzičar;
 • autori i izvođači moraju biti državljani Srbije, odnosno njeni rezidenti.

Radovi koji ne ispunjavaju uslove konkursa biće diskvalifikovani. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih dela, a prijavljeni radovi se ne vraćaju.

Takođe, Radio-televizija Srbije ima pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije.

Tekst konkursa u celosti možete pročitati OVDE >>

Rok za slanje radova je 15. avgust 2017. godine. Radovi se mogu slati na adresu:

JMU Radio-televizija Srbije
Zabavni program, Muzička redakcija
Takovska 10, 11000 Beograd
Sa naznakom: Za Dečju pesmu Evrovizije 2017

Prošle godine na takmičenju na Malti Srbija je zauzela poslednje, 17. mesto s kompozicijom U la la la u izvođenju Dunje Jeličić i autora Leontine Vukomanović i Vladimira Graića.

Oznake

6 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • Ja se iskreno nadam. Ocekujem da se i za Portugal salju pesme od kojih ce ziri nekoliko njih ukljuciti u uzi izbor, a onda ce zajedno sa publikom odrediti pobednika.

 • Pa, jesam iznenađen. Da li je ovo nagoveštaj smera kojim će se ići ka Lisabonu?

 • Zaista neocekivano! Iskreno, mislio sam da cemo se povuci nakon proslogodisnjeg neuspeha, ali eto mi ponovo ucestvujemo, a odluka nije doneta u septembrru/oktobru kao ranijih godina, nego tek sad. Svaka cast RTS-u sto je nakon 7 godina otvorio javni konkurs i u potpunosti razumem odluku da ziri bira predstavnika, mislim da ce se i scenski nastup dobro isplanirati (meni je i Tijanin nastup bio odlican). Menjamo nacine, nakon proslogodisnjih i ovogodisnjeg loseg rezultata ocekujem da se budemo onakvi kakve nas Evropa i vidi, medju najboljima. Ja sam zaista odusevljen i verujem u RTS ovaj put. Sto bi Dunja rekla ”to je dobar znak”!

 • Hmmm zanimljivo….nadam se da če nam ovakav drugačiji pristup pobuditi želju za boljim uspehom i da će se interesovanje povećati.Dosta ranije se krenulo sa pripremama i to je dobar znak(nadam se).Jedva čekam da vidim kakvi će se svi talentovani mladi izvodjači i kompozitori da se prijave.Srećno nam bilo.

 • Ja upravo mislim suprotno, mislim da u ovoj zemlji ima previse talentovane dece kojima se takva prilika treba pruziti 🙂

 • Ne mislim da je ovo pametan potez. Umesto da štede budžet i rade na nastupu za ESC 2018., kao što mnogi već naveliko rade, oni … ehhh. Barem će Duška otići do Gruzije.