Evrovizija 2017

Mračno i dramatično iz Azerbejdžana. Poslušajte „Skeletons”

[dropcap]A[/dropcap]zerbejdžan je objavio pesmu s kojom će se u Kijevu takmičiti njihova pevačica DiHaj. Reč je o mračnoj i dramatičnoj elektro-baladi Skeletons.

Dijana Hadžijeva, koja nastupa pod umetničkim imenom DiHaj, interno je izabrana da predstavlja Azerbejdžan na 62. Pesmi Evrovizije početkom decembra 2016, a nacionalni emiter Idžtimai raspisao je naknadno konkurs za sve zainteresovane autore.

Evrovizijsku pesmu Skeletons napisao je proslavljeni autorski azerbejdžansko-švedski tandem Isa Melikov i Sandra Bjurman. Oboje su radili na pobedničkoj pesmi Azera 2011. Isina kreativna vizija udahnula je život pesmama Dime Bilana i Ajsel, a Sandra je pomagala pri pisanju pesama za Elnura Hour of the wolf (2015), za Safuru Drip drop (2010) i za Ukrajinku Mariju Jaremčuk i pesmu Tick-tock 2014.

Dijana je privukla pažnju javnosti svojim specifičnim muzičkim izrazom koji definiše kao „eksperimentalni pop stil”, i do sada je objavila nekoliko pesama, među kojima je u „Zemlji vatre” najpoznatija I break again.

Ona već ima evrovizijsko iskustvo jer je prošlog maja u Stokholmu pevala prateće vokale Samri Rahimli u pesmi Miracle, a 2011. godine učestvovala je na nacionalnom izboru Mili Seçim Turu.

Oznake

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Kao i svake godine, kvalitetna pesma, iz Azerbejdžana. … kao da je stigla direktno sa US-Billboard-Charts ;).