Balkan, Balkan! Evrovizija 2017

Grci odlučili! Demi peva pesmu „This is love”!

[dropcap]G[/dropcap]rci su imali težak izbor večeras! „Troumili” su se sa kojom će pesmom njihova ovogodišnja predstavnica Demi otići u Kijev i tamo osvojiti jedan zavidan plasman. Grčki nacionalni izbor se završio, a kompozicija sa kojom će popularna Demi otputovati u glavni grad Ukrajine nosi naziv This is love (Ovo je ljubav).

Još ranije je objavljeno da će mlada Demi predstavljati ovu mediteransku zemlju. Sva tri spota su snimljena u ukrajinskom gradu Odesi, a prilikom komponovanja istih u pomoć su pozvani „evrovizijski mag” Dimitris Kontopulos, Džon Balard i Romi Papadea, Demina sestra.

Ovo su nazivi kompozicija koje su bile predstavljene večeras:

  • When the morning comes around (Kada jutro dođe)
  • Angels (Anđeli)
  • This is love (Ovo je ljubav)

Šou su upotpunili autori sve tri pesme, kiparski predstavnik Hovig, bivši predstavnici Grčke kao što su Sakis Ruvas i Elena Paparizu, kao i sama Demi. Veliki minus je to što je više od pola programa posvećeno zahvalnicama i čestitkama ljudi koji podržavaju Demi u njenom evrovizijskom „pohodu”.

Pobednička pesma je odabrana od strane devetočlanog žirija iz dijaspore, kao i od strane grčke publike. Nakon dvočasovnog šoua, voditelji su konačno proglasili i pobedničku pesmu, a to je This is love.

Kakve su pesme?

Pošto pesme ranije nisu predstavljene u celosti, tek večeras smo imali tu mogućnost da ih poslušamo.

Angels je prva predstavljena numera. Reč je o „pekmezavoj” baladi, izuzetno izlizanoj i isklišeiranoj. Ruku na srce, malo je reći da je milijardu ovakvih pesama bilo izvođeno na evrovizijskoj sceni. „Mi smo anđeli”? „Preživećemo zajedno”? Ma daj.

Sledeća pesma je malo više obećavala. Nosi naziv This is love i baš podseća na ovdašnje klupske hitove. Zarazna, a tužnjikava melodija je protkana u jedan pravi evro-pop hit. Neko će reći da je ovo pesma pobedničkog potencijala, ali s druge strane neko će reći da je ovo treš. I to teški.

Grci nisu časili ni časa, pa su odmah nakon druge predstavili i poslednju kompoziciju – When the morning comes around. Jedna teatralna i grandiozna balada, čuje se i vidi da je zaista namenski rađena za Evroviziju. Čini se da je u ovoj pesmi Demi mogla da istakne svoje vokalne sposobnosti najviše.

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Sta je ovoo??? 🙁 voleo bih bas da ne udje ni u finale,ovo je po stoti put jeftina kopija nekih americkih i britanskih pesmica,a toliko su se kao dobro kotirali. Ne znam sta se desava sa Grckom? Sreca njihova pa je ovo mozda i najlosija godina u istoriji evrovizije pa ce mozda i dobro proci.

  • Izlizana formula … “Svi smo isti, svi smo ljudi, svejedno da li …”. Uz to još grozan Euro Dance. Kič, šund, treš i garbič.