Evrovizija 2017

Ženski trio O’G3NE predstavio evrovizijsku pesmu „Lights and shadows”

[dropcap]S[/dropcap]estre Liza, Ejmi i Šeli Vol, poznatije kao sastav O’G3NE, predstavile su svoju evrovizijsku pesmu. Numera se zove Lights and shadows, a autor kompozicije je njhov otac Rik Vol. Pored oca, jedan od autora je i gitarista i producent Rori de Kivit, poznat po radu sa izvođačima kao što je Mr. Probz.

Kompozicija Lights and shadows predstavljena je u specijalnoj emisiji koja je emitovana uživo na Jutjubu i Fejsbuku, a voditelji su bili Kornald Mas i Jan Smit.

Holandski nacionalni emiter AVROTROS je ime svog evrovizijskog predstavnika objavio u oktobru. Nakon uspeha proteklih internih predstavnika, AVROTROS je i ove sezone ostao dosledan internom modelu evrovizijske selekcije, te su dali prednost ovim mladim popularnim i afirmisanim pevačicama. Holandija je druga zemlja koja je otkrila predstavnika za ovogodišnji Evrosong.

Lisa (22) i bliznakinje Ejmi i Šeli (21) su veoma atraktivne devojke koje već imaju evrovizijskog iskustva. Bile su 2007. godine predstavnice svoje zemlje na Dečjoj pesmi Evrovizije koja se održala u Holandiji, i one će biti prva ženska grupa koja se takmiči za ovu zemlju nakon 2006. godine.

Grupa O’G3NE je dostigla vrhunac svoje slave, kada su devojke osvojile takmičenje „Glas Holandije”. Do sada su izdale tri albuma. Poslednji je izašao krajem septembra i nosi naziv „We Got This”, a devojke su i pre njegovog izlaska bile apsolutni hit u Holandiji.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Zanimljivo je da su numeru za Evroviziju tražile same. I ne samo to – same su i odlučivale o pesmi predstavnici. Devojke su organizovale „evrovizijski kamp kompozitora”, na kojem zainteresovani autori iz celog sveta predstavili oko 40 numera. One su zatim suzile izbor na 12, pa na tri, da bi na kraju izabrale onu s kojom će nastupiti ovog maja u Kijevu.[/box]

Žrebom je u januaru određeno da O’G3NE nastupi u prvoj polovini učesnika druge polufinalne večeri 11. maja.

Oznake