Evrovizija 2017

Muški trio domaćin tri evrovizijske večeri

[dropcap]T[/dropcap]imur Mirošničenko, Volodimir Ostapčuk i Oleksandr Skičko voditelji su Pesme Evrovizije u Kijevu, obelodanili su organizatori takmičenja (EBU i NSTU).

Prvi put u istoriji Evrosong neće imati voditeljku, već tri voditelja koji će višemilionske gledaoce širom planete provesti kroz tri festivalske večeri 9, 11. i 13. maja.

Oleksandr Skičko je u Ukrajini postao poznato TV lice vodeći popularne zabavne programe poput Wake Up, Star Way i Sing Like a Star. Od svoje 15. godine je na neki način deo šou-biznisa, a veću afirmaciju stekao je učešćem u šouu za talente „Ukrajina ima talenat”.

Volodimir Ostapčuk ima dugogodišnje iskustvo u vođenju zabavnih emisija uživo: „Jutro sa Ukrajinom”, „Boginje šopinga” i „Ikone stila”. Povrh svega, pozajmljuje glas u sinhronizaciji animiranih filmova za decu.

Timur Mirošničenko je poznato TV lice ne samo u Ukrajini već i širom Evrope, budući da u svojoj TV karijeri, koja traje 12 godina, ima 30 evrovizijskih projekata! Dva puta je bio voditelj Dečjeg Evrosonga (2009. i 2013), više puta je bio domaćin nacionalnih selekcija, u nekoliko navrata je predstavljao evrovizijske bodove Ukrajine, a pre nepunih mesec dana bio je domaćin ceremonije polufinalnog žreba i uručenja „ključeva grada”. Timur je veliki obožavalac i poznavalac Evrosonga. Mimo „evrovizijske priče”, vodi emisije za mlade „Studio 5” i „Kako je napravljeno?”

Stjuart Barlou, glavni producent šoua, pojasnio je da prvobitno nisu tražili tri mladića, ali su nakon audicija svi bili impresionirani njima.

„Počeli smo da razvijamo ideju o tri momka koji će zajedno raditi na ovom projektu. Oni imaju sjajnu ’hemiju’ i super je što ovako nešto nije ranije učinjeno na Evroviziji”, kazao je Barlou.

Izvršni supervizor Pesme Evrovizije Jon Ola Sand nije krio oduševljenje ovom originalnom odlukom.

„Oleksandr, Volodimir i Timur imaju dokazano iskustvo, kombinujući humor, improvizijaciju i profesionalizam,” istakao je Ola Sand.

Pavlo Gricak, zamenik generalnog direktora ukrajinskog javnog emitera, rekao je da je u potpunosti siguran će sva tri evrovizijska šoua u maju biti neočekivana, zanimljiva i vredna pamćenja.

Oznake