Evrovizija 2017

Nejtan Trent – mlada nada Austrije i uzdanica za Kijev

[dropcap]N[/dropcap]acionalna televizija Austrije ÖRF objavila je ime novog evrovizijskog predstavnika, a to je Nejtan Trent. Njegova evrovizijska numera biće objavljena u februaru.

Nejtana je za 50. austrijskog predstavnika na „Evrosongu” izabrao tim muzičkih stručnjaka predvođen Eberhardom Forherom i Kristofom Štraubom, koji su i ove sezone adekvatnog predstavnika tražili među mladim i nedovoljno afirmisanim talentima, s tom razlikom što je ove godine, za razliku od prošle, izbor sproveden internim modelom, a ne selekcijom više kandidata.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Poslednja predstavnica Austrije bila je Zoe s pesmom Loin d’ici (Daleko odavde) koja je u velikom finalu osvojila solidno 13. mesto.[/box]
Foto: Martin Hauzer

Nejtan Trent je rođen 1992. godine u Inzbruku. Pevač je i tekstopisac i žanrovi koji ga prevashodno interesuju su pop i R’n’B. S tri godine je krenuo na časove violine i klavira. Nejtan potiče iz umetničke bilingvalne porodice, tako da se s lakoćom služi i nemačkim i italijanskim jezikom. S obzirom da mu je otac član orkestra Narodnog pozorišta u Inzbruku, kao dečak je imao priliku da se upozna i s ovom vrstom umetnosti.

Nejtan je četiri godine pohađao školu za pevanje, ples i glumu i to žanrovski i stilski prilagođenu džez, savremenoj i komercijalnoj muzici. Još uvek ide na časove pevanja kod poznatog profesora Previna Mura. Takođe je zabeležio i uloge u Theater in der Josefstadt  i kratkom filmu Eisland.

Ovaj talentovani Austrijanac je svoju prvu pesmu napisao s jedanaest godina, a od tada je neumorno radio na razvitku svog muzičkog talenta. Danas on piše, komponuje, aranžira i producira svoju sopstvenu muziku. Muzički profesionalci ga opisuju kao darovitog muzičara jedinstvenog senzibiliteta.

Svoj prvi singl Like it is objavio je u junu ove godine.

Oznake