Evrovizija 2017

Kiparski predstavnik u Kijevu – Hovig Demirjan

[dropcap]H[/dropcap]ovig Demirjan pevaće pod zastavom Kipra na 62. izdanju takmičenja za Pesmu Evrovizije, saopštio je javni servis te mediteranske zemlje.

Hovig je prvi proglašeni učesnik „Evrosonga” u Kijevu, a pesma s kojom će predstaviti svoju zemlju biće naknadno objavljena. Poznato je da će autor evrovizijske numere biti proslavljeni švedski kompozitor Tomas Gustafson, poznat pod imenom Thomas G:son.

Kipar se drugu godinu zaredom opredelio za interni izbor predstavnika i pesme, i ne samo to – slučajno ili ne, drugu godinu zaredom proglašeni evrovizijski predstavnik učestvovao je na poslednjem festivalskom izboru koji je nacionalna televizija organizovala u sezoni 2013/2014. Podsetimo, tada je u emisiji „Projekat za Pesmu Evrovizije” učestvovao i Hovig s pesmom Stone in a river, ali i grupa „Minus One”, koja je ranije ovog maja branila boje Kipra u Stokholmu, osvojivši 21. mesto u finalu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Hovig je prvi pokušaj da se domogne evrovizijske scene imao 2010. godine, s pesmom Goodbye, ali je takmičenje završio na 3. mestu. Rođen je 1989. godine, Kipranin je jermenskog porekla, a proslavio se učešćem u grčko-kiparskoj verziji popularnog talent-šoua X Factor u sezoni 2008/2009. godine. Zanimljivo, tada su mu konkurentkinje bile Ivi Adamu i Elefterija Elefteriju, koje su 2012. predstavljale u Bakuu Kipar i Grčku.[/box]

Švedski kompozitor Thomas G:son, autor brojnih evrovizijskih hitova među kojima je nesumnjivo najveći Euphoria, i ovaj put će imati udela u kiparskoj evrovizijskoj pesmi, budući da je i prošle sezone radio produkciju numere Alter ago grupe „Minus One”.

Kako bilo, čini se da Kiprani ne žele da menjaju „recept” koji ih je nakon nekoliko „usnulih” godina razmrdao. Nastup u Kijevu biće im 34. po redu, a najbolje plasmane ostvarili su 1997. i 2004 – oba puta 5. mesto.

Oznake

4 komentara

Ovde napišite svoj komentar
 • Ma da, kako da ne. “Ostrašćen sam” ;). Kao, za ona “prava” letos. Po vama sam ostrašćan mnoge čime i kime ;). Treba mi brate Egzorcista ;). Pozovi ga za svaki slučaj.

  Obraćam ti se, jer to želim. Je li to možda zabranjeno? Kome bi MarkoV lupio lajk, ako ne tebi, kada mi odgovoriš ;). E, samo za to, je se već isplatilo napisati komentar ;). “Hteo sam samo da se suprotstavim tvojim argumentima mojim” … što bi rekao isti ;).

  Ne mislim, da po svaku cenu trebaju ići domaći autori, ukoliko nemaju šta da ponude. I Nemci su pobedili 2010., sa stranom autorkom. Šta je tu bilo loše? No, šta se tiče šveđana si u pravu. ESC će se pretvoriti u Melodifestivalen, ukoliko tako nastavi.

  Anu i lepu Natu mi ne diraj ;). Šala mala ;).

 • Ti si toliko ostrašćen, da ništa ne shvataš i uopšte ne kapiram što se meni obraćaš???
  Kada sam rekao nacionalno, mislio sam da Kipar treba da predstavljaju Kiprani i kiparski autori, a da li će biti buzuki ili elektro-pop, na primer, to je njihova odluka. Ali, uskraćivati priliku domaćim autorima da izađu na evropsku scenu i biti još jedna u nizu Melodifestivalen kolonija, to nikada neću da prihvatim ni shvatim.

  Ani Nikolić i toj lepoj Nati, stvarno ne bih posvetio ni reč!

 • A jel’? A kada je u pitanju srpski predstavnik, onda mora po svaku cenu, nešto globalističko? Što dalje od naše tradicije? Sve naše srpsko, nacijonalno, domaće, je onda loše, čobansko, seljačko, gastarbajtersko, neadekvatno, želite neku drugu priča? A?

  E moji srbi, kako ste samo dvolični, trolični … sve tuđe vam je zlatno, a naše sve loše … . Ne valjaju vam Ana Nikolić i lepa Nata, panonska barbika? Buzuki može? Kakvi ste samo takvi.

  Stara srpska ambivalencija.

 • Baš pravi predstavnik Kipra, aman više sa tim globalizmom u kome se sve nacionalno gubi.
  Fuj!