Evrovizija 2016

Pesma San Marina u novom ruhu

[dropcap]I[/dropcap]znenađenjima nikad kraja! Bugarska pesma ipak nije poslednja prezentovana pesma publici. To je ovogodišnja sanmarinežanska pesma – I didn’t know (Nisam znao) u izvođenju turskog pevača Serhata, ovogodišnjeg predstavnika ove male apeninske države.

San Marino je, u stvari, još ranije objavio pesmu sa kojom će se takmičiti na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Bila je to numera umerenijeg ritma, više u stilu mistične balade. Međutim, nakon „male transformacije” te iste pesme, Serhat je dobio mnogo više pozitivnih kritika nego prošli put. Stoga je radio-televizija San Marina poslala zahtev Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i Referentnoj grupi da se prethodna verzija pesme promeni. Zahtev je, na iznenađenje svih, odobren.

I, evo je – zvanična „disko” verzija pesme I didn’t know!

Oznake

4 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Pa ako je EBU dao Malti da promeni celu pesmu novom, Bugarskoj da kao i Malta probije rokove da objave pesmu tj da uzmu pesmu koja je bollja od konkurenata, onda bi bilo licemerno od EBU da su odbili zahteve San Marina da im pesma ne bude promenjena nego da ima drugaciji aranzman pesme. Pa Ukrajina je 2014 imala 4 verzije pesme, prvu odabranu na njiovom izboru i kada se nekima dopadala pesma nekima ne , pa onda drugu verziju smo culi na malteskom izboru pa je rekacija javnosti bila da je ipak bolja ona sa izbora, onda su trecu verziju pesme predstavili u spotu koji su dali EBU , pa smo na kraju na scecni u Kopenhagenu culi 4 verziju pesme .

  • “It’s raining men” ;). A gde su Weather Girls???

    Bolje da su ušparali pare, da renoviraju neki palaco ili neku renesans crkvu.