Evrovizija 2016

Samrino „čudo” za Stokholm. Azerbejdžan predstavio pesmu

[dropcap]S[/dropcap]amo tri dana nakon otkrivanja predstavnika ove kavkaske zemlje na Evroviziji 2016, predstavljena je i već poprilično dugo očekivana pesma Azerbejdžana. Mlada Samra braniće trobojku svoje nacije modernom pesmom Miracle.

Preko 400 pesama je napisano i poslato nacionalnoj televiziji, ali izbor je na kraju spao na ovu. Miracle je moćna pesma, u kojoj snažan vokal 21-godišnje pevačice dolazi do izražaja, pogotovo u prvim stihovima refrena.

Iako pesma govori o bolnom raskidu, ipak nije klasična balada. Za mene pesma predstavlja himnu jake i hrabre devojke. Nadam se da će dati inspiraciju onima koji su izgubili veliku ljubav da nastave dalje – rekla je pevačica o svojoj pesmi.

Poslušajte pesmu i pogledajte video-spot ovde:

Samra će se potruditi da ponovo vrati ovu evrovizijski vrlo uspešnu naciju bar u TOP 10, budući da Azerbejdžancima to nije pošlo za rukom prošle dve godine, nakon šest uspešnih. Njen „kolega” Elnur je prošle godine osvojio 12. mesto s numerom Hour of the wolf.

Videćemo da li će Samra napraviti čudo u Evropi ovog maja, a do tad joj želimo svu sreću. Azerbejdžan će nastupiti u prvom polufinalu.

Oznake