Evrovizija 2016

Gabrijela Gunčikova predstavnica Češke Republike!

[dropcap]Č[/dropcap]eška radio-televizija je još sinoć objavila ime i prezime svog predstavnika na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Biće to mlada solo pevačica Gabrijela Gunčikova. Kompozicija sa kojom će se predstaviti Evropi je sklopljena od strane švedskog tima autora – Kristijana Šnajdera, Sare Biglert i Ajdana Okonora i nosi naziv I stand (srp. Stojim).

O Gabrijeli

Gabrijela Gunčikova je rođena 27. juna 1993. godine u Kromježizu, Češka Republika. U vrvu javnosti je dospela putem talent-šoua pod nazivom SuperStar, a 2011. je osvojila nagradu za najboljeg „novog izvođača” na češkoj manifestaciji Český slavík (srp. Češki slavuj).

Do danas broji dva studijska albuma i mnoštvo koncerata širom bivše Čehoslovačke. Pre tri godine je diplomirala solo pevanje u Kaliforniji kod jednog od najpoznatijih vokalnih trenera – Kena Tamplina. Iz te škole pevanja je izašla kao jedna od najboljih učenika, a potom je postala i zaštitno lice akademije „Ken Tamplin Vocal Academy”. Ovo dostignuće joj je proširilo put ka zvezdama. Ubrzo je postala članica američke grupe „Trans-siberian orchestra”, sa kojom je održala dve turneje i mnoštvo koncerata širom SAD-a.

Sada je odlučila da krene stopama solo karijere, a prvi korak ka tome će biti, ni manje, ni više, nego – Evrovizija!

ESC Serbia | Evrovizija.rs čestita Česima na izboru i želi im sreću na takmičenju u Švedskoj!

Oznake

3 komentara

Ovde napišite svoj komentar
  • Najbolaj pesma koju je ikada Ceska poslala na Evroviziju, pitanje je samo kako ce sve uzivo zvucati (da se ne ponovi nesto slicno kao Slovacka 2010) ako bude dobor zvucala uzivo ima velike sanse za ulazak u finale. U finalu ne vidim da bi ova pesam bila u TOP 10, pored mnogo jacih i slicnih pesama iz Australije, Hrvatske.

  • Svaka čast! Savršena pesma, savršen vokal. Češka ove godine mora u finale.

  • Fina pesma. Vokalno sjajno. Ali se bojim da to na sceni mora da bude skroz ubedljivo da bi se domoglo finala. Navijam za Češku.