Evrovizija 2016

Ljubavni talas iz Jermenije. Predstavljena pesma „LoveWave”

[dropcap]J[/dropcap]ermenska predstavnica Iveta Mukučjan pevaće u Stokholmu ovog maja pesmu LoveWave, koja je nakon višenedeljnih najava zvanično predstavljena gledaocima na prvom kanalu javnog medijskog servisa Jermenije.

Kompoziciju su napisali Lilit i Levon Navasardjan, dok su tekstopisci Iveta Mukučjan i Stefani Kračfild. LoveWave je izabrana među 300 pesama pristiglih na javni konkurs. Najviše je bilo pesama iz Nemačke, SAD, Kanade, Belgije, Rusije, Rumunije, ali je najviše pristiglih (očekivano) iz Švedske. Organizatori su se pak požalili da jermenski autori nisu bili preterano aktivni.

Numera LoveWave govori o Ivetim unutrašnjim borbama i ličnim emocijama, o osećanju koje svi poznaju i za kojim žude.

„O osećanju koje stvara i razara, osnažuje i slabi, koje kida i spaja. O osećanju izvan prostora i vremena, koje je nepredvidimo kao okean i moćno kao talas. O osećanju da se vredi boriti. Ljubav”, izjavila je Iveta.

Ivetu Mukučjan (Iveta Mukuchyan) interno je izabrala nacionalna televizija za predstavnicu u Stokholmu, na osnovu predloga i želja fanova takmičenja širom kontinenta. Kao i predstavnik, i pesma je izabrana interno, što je treći put zaredom način izbora kandidata za Evrosong – nakon Arama MP3 2014. i sastava „Genealogy” 2015.

Iveta je rođena 1986. u Jerevanu, a od svoje pete godine je živela s roditeljima u Nemačkoj. Posle 20 godina provedenih u Hamburgu, vratila se u svoju domovinu. Danas je jedna od najpopularnijih ženskih izvođača u Jermeniji, a najviše obožavalaca ima među tinejdžerima. Prema mišljenju evrovizijskih fanova, Iveta „ima” sve ono što jednom ženskom izvođaču treba za Pesmu Evrovizije.

Oznake