Balkan, Balkan! Evrovizija 2016

Predstavnici BiH za ESC Serbia

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) sinoć je objavila informaciju da će ovu zemlju u Stokholmu predstavljati pevač Fuad Backović Deen i pevačica Dalal Mithat-Talakić. Na sceni će im se pridružiti poznata hrvatska violončelistkinja Ana Rucner.

Ekipa sajta ESC Serbia | Evrovizija.rs bila je sinoć na predstavljanju bh. tima, a danas vam prenosimo prve impresije pevača posle predstavljanja javnosti.

Šefica bh. delegacije Lejla Babović istakla je da su na adresu televizije nakon potvrde učešća pristigle brojne čestitke, kako od EBU-a, tako i od drugih zemalja učesnica.

– Svi su oduševljeni našim povratkom. Nije nas bilo tri godine i sigurno smo nedostajali Evroviziji. Vraćamo se sa izvrsnim pevačima, dobrom pesmom.

Fuad Backović Deen pre 12 godina predstavljao je BiH na takmičenju u Istanbulu.

– Ne mogu da verujem da je prošlo 12 godina. Kada se jednom popnete na tu scenu, uvek želite još. Ovoga puta na sceni sam s najboljom prijateljicom i učinićemo sve da opravdamo poverenje čelnih ljudi BHRT-a, ali i celokupne javnosti.

Deen nam je takođe kazao kako je oduševljen i informacijom da će Kaliopi ponovo pevati za Makedoniju.

– Kaliopi je diva, u svakom smislu te reči. Ne sumnjam da će imati dobru pesmu, želim joj mnogo sreće. Ostaje da vidimo ko će predstavljati Hrvatsku, kako bi „balkanski tim” bio potpun.

Dalal Mithat-Talakić kaže da će nastup na Evroviziji biti ostvaranje njenog sna.

– Iskoristićemo tri minute kako najbolje znamo. Što se pesme tiče, prava je evrovizijska i obećavam vam da ćemo biti krajnje primećeni. Što se ostatka ekipe tiče, reč je o izvrsnim umetnicima, a svako od nas u stvari se bavi različitim muzičkim stilom.

Prisutnima na konferenciji za medije obratila se putem video-linka i Ana Rucner, koja je izrazila oduševljenje je deo bh. tima u Stokholmu.

– Nadam se da ćemo ući u finale. Radujem se nastupu, a posebno mi je drago što će to biti upravo za BiH, jer me za ovu zemlju vežu najlepše uspomene.

Autor pesme je Almir Ajanović, poznati bh. kompozitor. Javnost će pesmu imati priliku da čuje u februaru u specijalnom programu ove televizije.

httpv://youtu.be/23h__RssJQo

2 komentara

Ovde napišite svoj komentar