Evrovizija 2015

Elnur Husejnov i „Hour of the wolf“ izbor Azerbejdžana

[dropcap]E[/dropcap]lnur Husejnov će sa pesmom Hour of the wolf predstaviti „Zemlju vatre“ predstojećeg maja u Beču, zvanično je objavio nacionalni medijski servis Azerbejdžana Idžtimai (İctimai Televiziya).

Elnur se vraća na Pesmu Evrovizije! Posle evrovizijskog debija Azerbejdžana u Beogradu 2008. godine, kada je pevao Day after day u duetu sa Samirom, ovog puta kao solo izvođač izvešće pesmu Hour of the wolf.

Na ovogodišnjem takmičenju u Beču Elnur će imati jedinstvenu priliku da predstavi svoj talenat kao profesionalni umetnik, sa pesmom inostranih autora: Nikolas Repšer, Niklas Lif, Lina Hanson i Sandra Bjurman.

O svom učešću i pesmi Elnur je rekao:

Evrovizija je velika šansa da se predstavim kao solo umetnik. Verujem u svoju pesmu koja ima moćne poruke. Ovo je pesma sa velikim značenjem od kojih je najvažnija da ‘svako srce zaslužuje borbu’ i da nikada ne treba da odustajemo. Moramo se boriti za svoju sreću i za bolju budućnost.

Podsećamo, Idžtimai je otvorio javni poziv za sve zainteresovane ambiciozne i samouverene izvođače azerbejdžanske nacionalnosti (kako u Azerbejdžanu, tako i u dijaspori), da se prijave do 6. marta i pošalju, između ostalog, i svoje snimke izvođenja pesama.

Istovremeno, konkurs je bio otvoren i za autore, ali u tom delu selekcije nema ograničenja po pitanju nacionalnosti i državljanstva. To i nije novina, budući da su evrovizijske pesme Azerbejdžana u proteklih nekoliko godina uglavnom bila dela inostranih, švedskih autora.

Azerbejdžan je do sada učestvovao sedam puta na Evroviziji. Elnur će se na svom svom drugom, a na osmom nastupu svoje zemlje, predstaviti u II polufinalu 21. maja, u drugoj polovini takmičarske večeri.

Oznake

1 komentar

Ovde napišite svoj komentar
  • Solidna pesma,zvuci lepo taj hor u pozadini,ali nisam siguran da li ce to tako ubedljivo zvucati i uzivo zato nisam uveren u top 10 za njih ove godine,prosle godine su sa baladom bili prvi put van top 8,tacnije 22. ili 23. sto im je najgori plasman.