Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Odbrojavanje za Beč: RTS predstavio izgled bine

[dropcap]R[/dropcap]adio-televizija Srbije objavila je izgled bine i scenografiju emisije „Odbrojavanje za Beč“ u okviru koje će biti izabran predstavnik Srbije na 60. Pesmi Evrovizije.

Scenografiju je kreirao Dragoslav Ivković, a emisija će biti realizovana u studiju RTS-a na Košutnjaku u saradnji sa produkcijskom kućom „Beoton“.

Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić će 15. februara izvesti numere koje je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu. Konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova – 50 : 50.

Prethodno veče, 14. februara, emitovaće se revijalna emisija u kojoj će se predstaviti kandidati koji će uživo pevati domaće i strane hitove i na taj način pokazati raskoš svojih glasova i kvalitetne interpretacije zbog čega su i odabrani. Bojana, Danica i Aleksa žrebom će tokom programa izvlačiti redne brojeve za redosled nastupa 15. februara.

Voditeljke su Dragana Kosjerina (14. februar) i Maja Nikolić (15. februar). Obe emisije počinju u 21 sat na Prvom programu RTS-a.

Oznake