Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

„Odbrojavanje za Beč“ izbor Srbije za Pesmu Evrovizije

[dropcap]P[/dropcap]rvi program Televizije Srbije 14. i 15. februara u 21 čas rezervisan je za emisiju „Odbrojavanje za Beč“ koju realizuju Radio-televizije Srbije i produkcijska kuća „Beoton“. Upravo tada Srbija će izabrati svog predstavnika na ovogodišnjem Evrosongu u Beču.

Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić izvešće numere koje je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu. Konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova – 50 : 50.

Odbrojavanje_za_Bec_kandidati
Foto: RTS / Slobodan Sarić

Kako je od ranije poznato, „Odbrojavanje za Beč“ imaće dve večeri. Prvo veče, 14. februara, biće revijalno i predstaviće kandidate koji će uživo pevati domaće i strane hitove i na taj način pokazati raskoš svojih glasova i kvalitetne interpretacije zbog čega su i odabrani. Iste večeri, Bojana, Danica i Aleksa žrebom će, izvlačeći redne brojeve, odrediti kojim će redosledom nastupati 15. februara. Voditeljka prve večeri domaćeg izbora za Pesmu Evrovizije biće Dragana Kosjerina.

Druge večeri, 15. februara, gledaoci će prvi put čuti kompozicije, od kojih će samo jedna, pobednička, otići u Beč. Iste večeri gledaoci će moći da, svojim glasovima, utiču na izbor ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije. Pored takmičarskih numera, u emisiji će se pojaviti i gosti iz zemlje i regiona i pevati poznate hitove, a sve to u evrovizijskom duhu. Voditeljka druge večeri izbora pesme koja će nas predstavljati na Evrosongu biće Maja Nikolić.

httpv://youtu.be/BmfDA6Gpfvs

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Jel se meni cini, ili je na kraju videa stara verzija logo-a Evrovizije?