Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Zvanično! Aleksa Jelić treći kandidat Srbije za Evrosong 2015.

[dropcap]A[/dropcap]leksa Jelić treći je kandidat Srbije za 60. izbor za Pesmu Evrovizije, zvanično je potvrdio za ESC Serbia | Evrovizija.rs ovaj talentovani umetnik.

„Da, dobio sam ponudu Vladimira Graića, malo sam razmišljao i na kraju prihvatio… Ovo je treći put da sam u izboru za Evrosong… Treća sreća??? Ko zna, videćemo polovinom februara”, rekao nam je Aleksa Jelić.

Na naše pitanje kakva se pesma za njega sprema, tj. da li da javnost očekuje pesmu bržeg ili sporijeg ritma i kakve su njegove želje po tom pitanju, Aleksa je odgovorio:

„U pitanju je pesma brzog ritma, sa melodijom koja se lako pamti… Verujem da ću se uskoro u potpunosti sroditi sa pesmom i da ću svojim nastupom nadograditi celu priču.”

Budući da su Bojana Stamenov i Danica Krstić već imenovane za naše kandidate, talentovani Aleksa je za naš sajt izjavio da njih ne gleda kao na konkurenciju, kao što ne gleda na ovo kao na takmičenje.

„Ovo je sve jedna lepa zabava. Pozvani smo da izvedemo tri pesme istog kompozitora, pa čija pesma i nastup budu najbolji, taj neka ide. Srbija je zaslužila da ode najbolje”, poručio je Aleksa.

Nakon Beovizije 2007. i 2008. godine, Aleksa Jelić je dobio treću priliku da predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije, ovog puta direktnim pozivom autora takmičarskih kompozicija, Vladimira Graića. Ovime je i stavljena tačka na spekulacije o učesnicima sprskog evrovizijskog izbora.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]2008 – Beli jablan[/tab_title][tab_title]2007 – Beli grad[/tab_title][/tabs_head][tab]httpv://youtu.be/_4Q4_MvqWvY[/tab][tab]httpv://youtu.be/F66rjeK7_TM[/tab][/tabs] [divider]

Podsetimo, prošle sedmice Vladimir Graić je potvrdio da su Bojana Stamenov i Danica Krstić sigurne učesnice nacionalnog izbora, a da za treću pesmu traži muškog izvođača.

„Treću pesmu napisao sam za muškog takmičara, ali već godinama imamo problem sa kvalitetnim muškim izvođačima. Užurbano tražim rešenje jer bi već početkom februara trebalo da se održi finalno takmičenje na RTS-u, u kom će publika SMS glasovima izabrati pobednika koji će nas predstavljati na Evrosongu u Beču“, izjavio je tada Graić.

U specijalnoj emisiji „Nedeljnog popodneva“ posvećenoj Pesmi Evrovizije, stručni žiri izabrao je Danicu Krstić i Gogu Stanić kao neafirmisane izvođače, koje su tako postale potencijalni kandidati za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine. Organizatori su ipak na kraju odlučili da je Danica bolje rešenje.

O Bojani Stamenov se i ranije spekulisalo tokom nacionalnog izbora „Beosong“ 2013. godine, na kojem se na kraju ipak nije pojavila. Ova mlada devojka snažnog R&B glasa postala je poznata široj javnosti u trećoj sezoni šoua „Ja imam talenat“, u kojem je u finalu završila kao drugoplasirana.

Kako smo već pomenuli, Aleksi Jeliću će ovo biti treći pokušaj da Srbiju predstavlja na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. On je na Beoviziji 2007. godine izvodio pesmu Beli grad, a godinu dana kasnije, u duetu sa Anom Štajdohar, osvojio je 2. mesto sa pesmom Beli jablan, za koju je dobio i nagradu za scenski nastup. Pored pevačkih kvaliteta, Aleksa je i afirmisani plesač. Izdao je do sada dva studijska albuma koja su imala i svoja dopunjena izdanja, a učestvovao je i u TV šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato” na TV Prva, u kojem je ostavio jedan od najjačih utisaka na publiku i žiri.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]Danica Krstić[/tab_title][tab_title]Bojana Stamenov[/tab_title][/tabs_head][tab]httpv://youtu.be/_v7MQ9gAK08[/tab][tab]httpv://youtu.be/UZeYYWSsc8M[/tab][/tabs]
Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Veliko razocarenje izborom pevaca….posebno izborom ovog baletana….ne kapiram…..

 • Svo troje su totalni anonimusi, pored toliko dobrih i kvalitetnih, poznatih pevaca.

 • Morate priznati, malo “baca” na Chiaru. Tako je, definitivno Bojana, uz pažljivo odabranu pjesmu moglo bi biti svašta.

 • Ja se isto slažem da bi Danica trebala imati neku etno pjesmu,tj. muziku kao recimo Emmelie de Forest,Željko Joksimovic,onda Irska 2014 itd… Al ona će svakako svojim glasom očarati sviju i mora pobjediti jer je cura skromna,ima harizmu, jednostavno ima X factor 🙂

 • Ne slazem se Marko za Danicu ona peva etno muziku koja ima sigurno mnogo veci kvalitet od ove turbo folk muzike koja se danas slusa i koju deca uce da susaju to je uzasno tako da bi trebalo uraditi etno pesmu,Aleksa bi trebalo da dobije neku dens stvar za igranje a Bojanu vidim u nekoj dzez pesmi ili baladi u svakom slucaju za evroviziju bi trebalo d bude najzanimljiviji Aleksa Jelic mada sve zavisi od pesma kakve ce biti.

 • Tri odlična izvođača a toliko različita… Nadam se da će pesme bar donekle biti i stilski prilagođene interpretatorima.
  1. Bojana Stamenov – siguran i moćan vokal uz bar pristojnu melodiju je skoro uvek ulaznica u finale;
  2. Aleksa Jelić – interesantan vokal i verovatno spektakularan performans. Verovatno će imati dobiti više ocene od zemalja koje su severnije od naše ( u zavisnosti od pesme );
  3. Danica Krstić – vrlo dobar pevač i bleda pojava. Nekako nisam siguran da će producenti uspeti da je preobraze u zvezdu za tako kratko vreme ( ukoliko pobedi ), posebno zgod toga što je devojka svoj muzički identitet gradila kroz folklornu a ne kroz populranu muziku…
  Svako ima pravo da se ne složi! 🙂