Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Bojana Stamenov i Danica Krstić sigurne učesnice srpskog izbora

[dropcap]B[/dropcap]ojana Stamenov i Danica Krstić sigurne su učesnice srpskog izbora za Evrosong. Graja u potrazi za muškim izvođačem, prenosi Blic.

Prema pisanju ovog tabloida, najveće šanse se daju Danijelu Pavloviću. Iako se dugo spekulisalo da bi „mušku“ pesmu trebalo da otpeva „Tropiko bend“, kompozitor srpske evrovizijske pesme za 2015. godinu Vladimir Graić to demantuje, a mogućnost da to bude Danijel Pavlović nije želeo da komentariše.

„Treću pesmu napisao sam za muškog takmičara, ali već godinama imamo problem sa kvalitetnim muškim izvođačima. Užurbano tražim rešenje jer bi već početkom februara trebalo da se održi finalno takmičenje na RTS-u, u kom će publika SMS glasovima izabrati pobednika koji će nas predstavljati na Evrosongu u Beču“, izjavio je Graić za Blic.

[box type=”note” ]Danijel Pavlović je već učestvovao 2009. na srpskom izboru za Pesmu Evrovizije „Beovizija“, dok se o Bojani Stamenov i ranije spekulisalo tokom nacionalnog izbora „Beosong“ 2013. godine, na kojem se na kraju ipak nije pojavila. Inače, ova mlada devojka snažnog R&B glasa postala je poznata široj javnosti u trećoj sezoni šoua „Ja imam talenat“, u kojem je u finalu završila kao drugoplasirana.[/box]

U nedavno održanoj specijalnoj emisiji „Nedeljnog popodneva“ posvećenoj Pesmi Evrovizije, stručni žiri izabrao je Danicu Krstić i Gogu Stanić kao neafirmisane izvođače, koje su tako postale potencijalni kandidati za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine. Organizatori su na kraju odlučili da je Danica ipak bolje rešenje.

„Za Danicu sam napisao veoma lepu kompoziciju, a drugu pesmu će pevati Bojana Stamenov“, otkrio je Graja.

Nacionalno finale, prema ranijoj najavi Vladimira Graića, održaće se 14. februara.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]Danica Krstić[/tab_title][tab_title]Bojana Stamenov[/tab_title][/tabs_head][tab]httpv://youtu.be/_v7MQ9gAK08[/tab][tab]httpv://youtu.be/UZeYYWSsc8M[/tab][/tabs]
Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Najviše pratim ovaj, naš sajt i hrvatski, ali informacije i novosti čak i o našem izboru prvo saznam na stranim sajtovima… Kod vas još ništa o Azerbejdžanu i portugalskom načinu izbora pesme…

  • pa od toliko popularnih pjevaca vi zelite da vas neki anonimusi predstavljaju

  • Jooj Bože,znao sam da će se ovo desiti… Velika je konkurencija,obe super pjevaju…
    Bez obzira koja pjesma bude bolja,moj favorit je definitivno Danica Krstić…
    Ona ima to nešto,što bi moglo donijeti pobjedu, ma ne samo na nacionalnom izboru već i na samoj Pesmi Evrovizije….Da sam iz Srbije,glasao bih za Danicu…:)
    Hmm,šta vi ostali kažete,ko ima veću šansu?