Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Izbor neafirmisanog kandidata za Evrosong 14. decembra

[dropcap]U[/dropcap] specijalnoj emisiji „Nedeljnog popodneva“ posvećenoj Evrosongu, 14. decembra od 17 časova na Prvom programu RTS-a biće izabran neafirmisani izvođač koji će na taj način postati jedan od kandidata za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine.

Nakon završenih audicija u šest gradova Srbije – Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd, Vladimir Graić i njegov tim izabraće 10 najboljih kandidata koji će se takmičiti u specijalnoj emisiji na RTS-u za mesto neafirmisanog kandidata i mogućeg predstavnika Srbije u Beču.

Na poziv Vladimira Graića neafirmisanim talentima da pošalju video svog izvođenja pop/rok pesme u trajanju do jednog minuta, prijavilo se više od 300 kandidata.

„Preslušao sam sve snimke, napravio selekciju i pozvao polovinu tih kandidata na audicije po gradovima Srbije“, rekao je Graić. „Moj tim i ja bili smo iznenađeni kvalitetom izvođača, svi su bili odlični, a u uži krug ušlo je 30 talenata. Sada imamo težak zadatak da izaberemo 10 najboljih koji će pevati u specijalnoj emisiji na RTS-u, gde ćemo izabrati pobednika. Srbija ima veliki broj pevačkih talenata, a mi smo odgovorni da im pružimo šansu da svoj talenat pokažu javno. Nadam se da će jedan od njih tu šansu uspeti da iskoristi“, dodaje Graić.

Kandidati će u specijalnoj emisiji „Nedeljnog popodneva“ posvećenoj Evrosongu 14. decembra od 17 časova na RTS 1 pevati uživo, uz pratnju benda. Vladimir Graić i njegov tim, koji je bio i na audicijama po gradovima – Dragan Ilić Ilke, Leontina Vukomanović i Aleksandar Kobac – doneće konačnu odluku o tome ko će biti neafirmisani kandidat za predstavnika Srbije na predstojećoj Pesmi Evrovizije.

Oznake