Balkan, Balkan! Evrovizija 2015

Dva poznata i jedan neafirmisan izvođač kandidati za Beč

[dropcap]Z[/dropcap]a predstavnika Srbije na Evrosongu, koji će se održati iduće godine u Beču, boriće se dva poznata pevača, dok će treći kandidat, kandidatkinja ili grupa biti izabran na audiciji.

Iako zvanično saopštenje nije poslato, na sajtu Radio-televizije Srbije stoji da će od polovine novembra u Srbiji biti organizovane audicije za mlade neafirmisane pevače. Odabrani kandidat pevaće jednu od tri pesme kompozitora Vladimira Graića.

Gledaoci RTS-a će u februaru 2015. godine od tri ponuđene pesme odabrati onu koja će Srbiju predstavljati u Beču.

„Daćemo šansu jednom mladom pevaču da stane rame uz rame sa zvezdama. Takmičenja mladih pevača su uvek dobra formula i svuda u svetu rado gledani programi. Samo, u ovom slučaju, ulog je mnogo veći. Ako taj mladi pevač pobedi, odlazi na najveće muzičko takmičenje u Evropi. Uvek se zalažem za to da se mladima pruži šansa, i to po celoj zemlji, da to ne bude samo ‘beogradizacija’ Srbije“, rekao je kompozitor potencijalnih evrovizijskih pesama Vladimir Graić Graja.

Podsećamo, RTS je ranije potvrdio povratak na takmičenje na Pesmu Evrovizije nakon jednogodišnje pauze. Kompozitor Vladimir Graić, autor pobedničke kompozicije Molitva, u direktnom televizijskom prenosu predstaviće tri pesme, od kojih će publika izabrati onu koja će nas predstavljati u Austriji.

Ovaj događaj Javni medijski servis Srbije realizovaće u saradnji sa produkcijskom kućom „Beoton“, sa kojom je uspešno sarađivala i 2007. godine.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ne bih voleo da na evroviziju odu neki bas kic pevaci,iako evrovizija zadnjih godina to polako ali sigurno postaje,ali isto tako se nadam da na evroviziju nece ici nek ko je vec bio(Zeljko,Marija,Jelena itd), voleo bih da konacno ode neki roker ili rok bend na evroviziju,a ako ne onda bih voleo da vidim na evroviziji recimo:Frajle,Slobodana Trkulju,SARS, ali dzabe se nadam nema nista od toga,pogotovo posto nam Graja pise pesmu znaci nema nista od roka,alternativa ili densa na evroviziji,otici ce opet neka jako spora pesma koja podseca na lane moje,molitvu itd, ali bih jako voleo da ode neka grupa recimo kao sars,ili neka zenska grupa recimo frajle bi bile ja mislim jako zanimljive za evroviziju i bili bismo mnogo drugaciji od svih zemalja.