Evrovizija

Jon Ola Sand novi izvršni supervizor Pesme Evrovizije

Jon Ola Sand biće novi izvršni supervizor Pesme Evrovizije, odlučio je EBU! Obaveze na svojoj novoj funkciji preuzeće 1. januara 2011. godine.

Nakon letošnje najave povlačenja Svantea Stockseliusa sa mesta izvršnog supervizora, EBU je proteklih meseci intenzivno krenuo u traženje novog. Oko 40 ljudi iz više od 10 zemalja Evrope podnelo je prijave na tu prestižnu funkciju.

“Uveren sam da će Jon Ola Sand biti dostojan naslednik Svantea Stockseliusa i da će imati dovoljno snage da nastavi da razvija i sprovodi vrednosti najvećeg zabavnog TV šoua na svetu”, izjavio je Jørgen Franck, privremeni TV direktor EBU-a.

“Ja se zaista radujem saradnji sa iskusnim i posvećenim osobljem u EBU-u. Trenutno postojeći tim eksperata koji se nalazi u vrhu već nudi brojne mogućnosti”, rekao je novoizabrani izvršni supervizor, koji je bio izvršni producent protekle Pesme Evrovizije u Oslu. “Ovo nije samo najizazovnija godina u mojoj karijeri, već i godina puna nagrada. Uzbuđen sam dobijanjem ove jedinstvene mogućnosti. Moje prethodno iskustvo na takmičenju će mi omogućiti da odmah stupim u akciju kada preuzmem funkciju u januaru”, zaključio je Sand.

Jon Ola Sand će voditi i tim tzv. projekt menadžera koji se bave drugim produkcijama u TV odeljenju EBU-a. Dosadašnji PR menadžer Pesme Evrovizije, Sietse Bakker, postavljen je na novu funkciju – menadžer događaja.

Novi izvršni supervizor ima 15-godišnje iskustvo u radu sa velikim produkcijama i koprodukcijama norveškog javnog emitera NRK, ali i u radu sa nezavisnim produkcijskim kompanijama. Član je Međunarodne akademije za TV umetnost i nauku, u čije ime se svake godine dodeljuju EMMY nagrade. Bio je producent i režiser različitih programa, kao što su koncert povodom dodele Nobelove nagrade za mir, Norveške filmske nagrade, ali i izvršni producent norveškog izbornog festivala Melodi Grand Prix, koji je 2010. godine dobio priznanje fanova širom Evrope kao najbolji izborni festival, čime je smenjena višegodišnja dominacija švedskog Melodifestivalena. Od 1998. do 2005. bio je i šef delegacije Norveške na Pesmi Evrovizije.

Od 1. januara 2011. preuzeće mandat od Svantea Stockseliusa koji je na toj funkciji boravio nepunih 8 godina i za čije vreme je Pesma Evrovizije doživela brojne promene i enormnu popularnost.

Povezane vesti: Odlazi Svante Stockselius

Oznake