Nacionalni izbori 2018

Estonci pronašli pare za haljinu, Mađari imaju englesku verziju pesme

Ovogodišnji evrovizijski predstavnici privode kraju pripreme za nastup u Lisabonu. Mnogi su obznanili imena plesača i pratećih vokala koji će se pridružiti već odabranim predstavnicima. Kod Estonaca je najbitnije da je novac za haljinu pronađen, dok Ruskinja nije zadovoljna kako izgleda zvanični spot njene pesme.

Ruskinja nezadovoljna spotom

Interno izabrana predstavnica Rusije na Evroviziji 2018. Julija Samojlova ne prestaje da skreće pažnju na sebe. Doduše uglavnom se ne radi o kvalitetu njene pesme, već zbog drugih, rekli bismo nebitnih stvari. Tako je priznala da nije zadovoljna spotom koji je ruska televizija snimila za njenu takmičarsku pesmu I won’t break. Istakla je da video koji je snimljen nikako nije ispunio njena očekivanja i ideje koje je imala.

Takođe, otkrila je da će joj se na evrovizijskoj sceni pridružiti dva plesača i tri prateća vokala. Plesači su članovi poznatog ruskog baletnog sastava „Todes“. Rusku delegaciju, osim njih, činiće i šef delegacije, njezin muž, direktor baleta „Todes“, reditelj nastupa te tekstopisci njezine pesme.

Estonci pronašli pare za haljinu

Otkako je pobedila na nacionalnom izboru, estonska predstavnica Elina konstantno priča o haljini koju bi trebalo da nosi i na evrovizijskoj sceni.

Naime, Elina je na nacionalnom finalu imala zaista upečatljiv nastup s haljinom čiji su se kolorit i dezen konstantno menjali tokom nastupa.

Konačno, fanovi i delegacija ove baltičke zemlje mogu odahnuti. Našao se sponzor koji je izdvojio čak 65.000 evra, a koji će biti utrošeni za iznajmljivanje specijalnih reflektora za „crtanje“ po haljini.

U međuvremenu, estonska predstavnica snimila je i remiks verziju svoje pesme La forza, a koji je objavljen na njenom zvaničnom Jutjub kanalu.

Ribak snimio miks nekoliko ovogodišnjih evrovizijskih pesama

Pobednik Evrosonga iz 2009. i ponovni ovogodišnji predstavnik Norveške Aleksander Ribak po ko zna koji put iznenadio je svoje brojne fanove. Ovaj simpatični Norvežanin ovaj put na svom zvaničnom Jutjub kanalu napravio je miks nekoliko evrovizijskih pesama, odsviravši ih na violini, naravno.

Poslušajte kako zvuče holandska, hrvatska, portugalska, francuska i australska pesma u njegovoj izvedbi:

Ovih dana norveška televizija otkrila je i tim koji će se Ribaku pridružiti na sceni u Lisabonu. Izbor za norvešku televiziju nije bio nimalo lagan, a čak je organizovana i audicija na kojoj su se birali plesači i vokali za norveški tim.

Tako će pod norveškom zastavom nastupiti:

  • Lene Kokai, pevačica i plesačica;
  • Jens Džefri Trinidad, plesačica i koreografkinja;
  • Frode Vasel, prateći vokal;
  • Alvaro Estrelja, pevač i plesač.

Najzvučnije ime upravo je Estrelja, koji je poznat svim fanovima švedskog nacionalnog izbora Melodifestivalena, ali i drugim evrovizijskim gledaocima. Naime, do sada je čak tri puta pevao i plesao na Evroviziji, i to prošle godine za Švedsku, zatim za Rusiju 2016. te još jednom Švedsku 2011.

Mađari imaju i englesku verziju pesme

U razgovoru za evrovizijski portal „Wiwibloggs“, mađarski predstavnici, bend AWS, priznali su da su snimili i englesku verziju svoje pesme. Ipak, kako su rekli već ranije, u Portugaliji će pevati na mađarskom.

Pojasnili su i da se njihova pesma bavi gubitkom voljene osobe, a kažu i da će biti „crna ovca“ na evrovizijskom takmičenju jer se po svemu razlikuju od ostalih predstavnika.

Oni će biti šesnaesti evrovizijski predstavnici Mađarske, a nastupiće u drugom polufinalu Evrovizije sa pesmom Viszlát nyár (Zbogom, leto).

Objavljen i poljski tim za Lisabon

Poljsku će u Lisabonu predstavljati intrigantan dvojac – di-džej Andžej Gromala (aka Gromee) i pevač Lukas Mejer, što već uveliko znamo. Međutim, i Poljaci su objavili ostatak tima za Lisabon.

Njima će se na sceni pridružiti i Kristijan Rab, gitarista i pevač, te pevačice Sara Kmjel-Gromala,
Mahan Moin i Kasja Derenj koje će naravno otpevati prateće vokale.

Ko će se pridružiti Aleksejevu na sceni?

Četiri bivša učesnika ukrajinskog muzičkog takmičenja The Voice of Ukraine pridružiće se Aleksejevu na evrovizijskog sceni u Lisabonu.

Ukrajinski tim čine:

  • Anjanja Udongvo
  • Vilen Kilčenko
  • Ana Kilčenko
  • Valerija Komenko

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *