Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

BHRT ne prenosi Evroviziju. Fanovi mreže INFE izglasali najbolju pesmu

Lisabon će otvorili svoja vrata evrovizijskim delegacijama i novinarima već predstojećeg vikenda, pa su u završnici pripreme ovogodišnjih takmičara. Potpuri evrovizijskih vesti upotpunili smo informacijama iz Bosne i Hercegovine, Izraela, Crne Gore, Ukrajine, Finske, Nemačke i Španije.

BHRT ne prenosi Pesmu Evrovizije

Javni servis Bosne i Hercegovine neće prenositi takmičenje iz Lisabona, saopšteno je iz te kuće portalu Eurovoix.

Kako je već poznato, BHRT se već nekoliko godina unazad nalazi u teškoj finansijskoj situaciji zbog kojih je na ivici zatvaranja, a sve zbog neregulisanog pravnog osnova za naplatu TV pretplate.

Najbolja pesma po izboru mreže fanova INFE je…

Mreža evrovizijskih fanova INFE izglasala je najbolju pesmu ovogodišnje Evrovizije. Bez iznenađenja, titulu je ponela Neta Barzilaj i njena pesma Toy osvojivši 199 poena, 90 više od drugoplasirane pesme iz Bugarske. Na 3. mestu okončala je pesma Mercy francuskih predstavnika.

U glasanju je učestvovalo 22 kluba, članova INFE mreže iz čitavog sveta.

Hrvatska, Gruzija, Malta, Letonija, Rumunija, Crna Gora, Rusija i Srbija ostale su bez bodova.

Milena Đurđić osmislila stajling za Vanju Radovanovića

Modna kreatorka Milena Đurđić kreiraće scenski kostim za Vanju Radovanovića, predstavnika Crne Gore u Lisabonu.

— Nakon Montevizije 2018, za koju sam radila stajling za voditeljku Dajanu Golubović Pejović, a što je bilo veoma zapaženo, pored domaće i od modne kritike i medija iz Beograda, kontaktirao me je Vanja Radovanović sa predlogom da radim stajling za njegov nastup na Evroviziji. Naravno da sam rado i sa velikim zadovoljstvom prihvatila — prenosi portal CDM.me.

— Vanja je mladi muzički umetnik sa posebnim umetničkim stilom koji uspešno nadograđuje. Više puta sam preslušala Inje, sa pažnjom kako na tekst i muziku, tako i na Vanjinu emociju u interpretaciji. Napravila sam više skica idejnih rešenja, a zatim smo Vanja, njegova supruga Ivana i ja, analizirali, razmenjivali mišljenja i, na zajedničko zadovoljstvo, veoma dobro se razumeli — istakla je Đurđićeva.

Kreatorka Milena Đurđić izgradila je ime i van granica Crne Gore. U njenim kreacijama se odlično osećaju dame kako iz Crne Gore, tako i iz regiona i inostranstva. Znanje koje je usavršavala u Rimu ovu umetnicu su definisali da prefinjen i sofisiticiran stil prenese na kreacijama, što joj uspešno ide, navodi se na sajtu CDM.me.

Melovin najavio „tehnološki šou” u Lisabonu

Ukrajinski predstavnik Melovin otkrio je malo detalja o svom scenskom nastupu. Kako je izjavio za nemački medij „Dojče vele”, biće promena u odnosu na nastup na nacionalnom izboru, ali će osnova biti ista — vatra i plamen će biti prisutni na sceni. Ipak, najavljuje određene nove momente koje je označio kao „tehnološki šou” za koje mu se čini da će iznenaditi gledaoce.

Nastup Sare Alto za Evrosong potpuno drugačiji

Finska delegacija predvođena Sarom Alto saopštila je da je nastup za evrovizijsku pesmu Monsters kompletno izmenjen! To je potvrdio i sam kreativni direktor Brajan Fridman koji je osmislio koreografije za sve tri pesme na nacionalnom izboru Uuden Musiikin Kilpailu.

Ipak, više detalja o tome šta će publika videti u Lisabonu nije otkriveno.

Mihael Šulte otpevao devet evrovizijskih pesama u tri minuta

Predstavnik Nemačke Mihael Šulte, u sklopu svog promotivnog delovanja, priredio je „a kapela” potpuri devet evrovizijskih pesama upakovan u tri minuta.

Mihael je tako otpevao predstavničke pesme Bugarske, Austrije, Australije, Švedske, Češke, Danske, Finske, Izraela, i naravno svoju numeru.

Madrid ugostio 21 evrovizijskog predstavnika

Protekle subote, 21. aprila, održala se i poslednja predevrovizijska žurka, a domaćin je bio Madrid, prestonica Španije.

Na promotivnom događaju ESPreParty okupio se 21 predstavnik, i to: Albanije, Jermenije, Belorusije, Belgije, Češke, Francuske, Makedonije, Nemačke, Mađarske, Islanda, Irske, Letonije, Moldavije, Crne Gore, Portugalije, Rumunije, San Marina, Slovenije, Švajcarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Španije. Specijalni gosti bili su Manel Navaro (Španija 2017), Lusija Perez (Španija 2011), Filipa Souza (Portugalija 2012) i Suzan Žorža (Andora 2009).

Žurka se održala u klubu „La Riviera”, a domaćin večeri bila je Soraja, predstavnica Španije 2009.

Evrovizijska žurka u Madridu bila je poslednja stanica za promociju evrovizijskih pesama, nakon što su slični događaji održani u Rigi, Londonu, Moskvi, Tel Avivu i Amsterdamu. To su ujedno koncerti koje je prepoznao i podržava EBU, Evropska radiodifuzna unija.

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *