Eurovision in Concert 2018 Balkanika
Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

„Balkanika” nastupila u Amsterdamu

Predstavnici Srbije na Evrosongu nastupili su i na najvećem i najposećenijem predevrovizijskom događaju — Eurovision in Concert — koji se deseti put održao u holandskoj prestonici Amsterdamu.

„Evrovizija na koncertu” okupila je 32 od ovogodišnja 43 takmičara, koje je u velelepnoj koncertnoj dvorani „AFAS Live” pozdravilo oko 5000 gledalaca, evrovizijskih fanova i novinara. Čitava organizacija koncerta ocenjena je besprekornom, a za odličnu atmosferu u dvorani, pored izvođača i, ove godine zaista dobre muzike, bili su zaduženi dvostruka predstavnica Holandije na Evrosongu Edsilija Rombli i TV komentator Pesme Evrovizije Kornald Mas, koji tu funkciju obavlja od 2004. godine, računajući i kraće prekide.

Vanavond was de 10de verjaardag van Eurovision in Concert en wat is dit goed gevierd! Een feestelijk concert met maar…

Posted by AFAS Live on субота 14. април 2018.

Svoje evrovizijske pesme izveli su predstavnici Ukrajine, Moldavije, Bugarske, Izraela, Malte, San Marina, Finske, Švedske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Islanda, Slovenije, Australije, Belorusije, Danske, Litvanije, Poljske, Češke, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske, Letonije, Jermenije, Nemačke, Španije, Austrije, Francuske, Irske, Albanije, Belgije, domaćina Holandije i naravno — Srbije.

Kako navodi Radio-televizija Srbije, publika je Sanju Ilića i sastav „Balkanika” pozdravila aplauzom i ovacijama, a obožavaoci i predstavnici medija najviše su se interesovali za tradicionalnu muziku s naših prostora, za specifičan spoj s modernim zvukom, kao i za poruku koju nosi pesma Nova deca.

Oznake