Nacionalni izbori 2018

Slavni modni kreator ponovo dizajnira kostime. „Monsters” na 34 jezika!

Ostalo je skoro tačno mesec dana do početka najveće evropske muzičke manifestacije, pa se hvataju poslednji vozovi za razne vrste promocija pred sam put delegacija u Lisabon, gde će uskoro započeti sa prvim probama.

Ruska delegacija odlučila je da se približi španskoj publici „rađenjem” obrade njihove pesme, dok se Finkinja Sara Alto vodila onom narodnom „Sve ili ništa”. Da stvari budu još interesantnije, ponovo ćemo imati čast da vidimo kreacije jednog od najvećih modnih dizajnera svih vremena na evrovizijskoj pozornici, a u pitanju je ni manje ni više nego čuveni Žan Pol Gotje.

Višejezične verzije u svrhu promocije

Da li iz promotivnih razloga ili je i sama fan — ne znamo, ali ruska predstavnica Julija Samojlova uradila je „kaver”, odnosno prepevala špansku kompoziciju Tu cancion na ruski jezik. U kratkom video-klipu ona se obratila špnaskoj publici, gde je govorila o poruci svoje pesme.

— Ne prestajte da radite ono što želite, ništa ne treba da vas zaustavi i treba da zavisite samo sami od sebe i donosite sopstvene odluke, bez obzira na njihove posledice, jer samo vi imate moć da odlučite šta će se desiti u vašem životu — bio bi neki sažetak ovog obraćanja. Poruku u originalu i obradu pesme možete poslušati i pogledati ovde.

Za to vreme, u Finskoj, predstavnica Sara Alto odlučila je da privuče pažnju fanova iz cele Evrope, pa je objavila akustičnu verziju kompozicije Monsters na čak 34 evropska jezika. Ako ste se zapitali kako bi ova pesma zvučala na srpskom ili nekom drugom jeziku, možete saznati na linku ispod.

Slavni modni kreator ponovo dizajnira kostime francuskim predstavnicima

Poznati kreator Žan Pol Gotje dizajniraće kostime za scenski nastup francuskog predstavnika „Madam Monsieur”,  koji će u Lisabonu izvesti pesmu Mercy.

Predstavnici su otkrili medijima da se dizajner sam ponudio za ovu saradnju, koju su oni oberučke prihvatili. Budući da grupa ima već dobro definisan imidž, ideja je da se dizajn drži njega i eventualno ga stilski nadogradi, bez menjanja postojećeg. Kreacije, kako je rečeno, neće biti moguće videti pre proba u Lisabonu.

Inače, ovaj krator ima iskustva u stilizovanju predstavnika na Evroviziji. On je dizajnirao haljinu za Danu Internešenal oba puta, kao i tamno-zlatnu haljinu koju je nosila Angun 2012. godine u Bakuu. Petra Mede, voditeljka Evrovizije 2013. godine, takođe je nosila njegove kreacije, kao i predstavnica Francuske 1991. Amina.

Ipak, njegova kreacija koju fanovi možda najviše pamte svakako je ona koju je nosila predstavnica Grčke iz 2006. Ana Visi, čija se vrednost u tom trenutku procenjivala na oko 170.000 (tadašnjih) evra, koja i dalje važi za jednu od najskupljih ikada nošenih u istoriji Evrovizije.

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *