Rumunija Evrovizija The Humans
Iz mog ugla 2018

Rumunija | Ko je „The Humans”?

Naše istočne susede predstavljaće pop-rok grupa „The Humans” koji su sa pesmom Goodbye (Zbogom) pobedili na dosad najdužem rumunskom nacionalnom izboru. Učestvovaće u drugom polufinalu u maju.

Sastav „The Humans” predstavlja novi projekat već poznatih muzičara koji imaju za cilj da publici predstavi čistu emociju kroz muziku. Članovi grupe su sledeći:

  • Kristina Karamarku, glavni vokal;
  • Aleksandru Čismaru, gitarista i prateći vokal;
  • Aleksandru Matej, pijanista i prateći vokal;
  • Alin Neagoe, basista i prateći vokal;
  • Adrijan Tetrade, bubnjar;
  • Korina Matej, čelistkinja.

Svih šest članova benda ujedinjuje ljubav prema istom muzičkom žanru – fank pop-rok. Alin, Aleks Matej, Kristina i Adi su nekada bili članovi benda pod nazivom „Jukebox”, s kojim su se 2006. takmičili na nacionalnom izboru za Evrosong, ali su ubrzo nakon izlaska iz njega oformili novi bend zajedno sa Aleksom Čismaruom i Korinom. Široj rumunskoj publici bend je postao prepoznatljiv nakon nastupa u televizijskom programu „ZazaSing”.

Svoj muzički opus i misiju opisuju motoom „verujemo u humanost”, a tvrde kako ih je spojila zajednička empatija i, naravno, ljubav prema muzici.

Kristina Karamarku ima dva prebivališta – Rim i Bukurešt. Nakon što je napustila posao iz domena telekomunikacija, pridružila se grupi „Jukebox” gde je upoznala buduće članove benda „The Humans”. Aleksandru Matej je studirao klavir i iskusni je pijanista. Takođe je bio član benda „Jukebox” i radio je sa popularnim izvođačima poput Andre, Stefana Banike i Damjana Dragičija.

Adrijan Tetrade svira još od svoje treće godine. Školovan je perkusionista, a svirao je bubnjeve za vreme popularnih emisija poput Ples sa zvezdama i Glas. Alin Neagoe je jedan od osnivača benda „Supermarket”, sa kojim je osvojio mnoštvo nagrada. Aleksandru Čismaru je diplomirani gitarista i bivši član raznoličnih pop, folk i bluz bendova. Korina Matej je rođena u Bugarskoj, gde je započela muzičko školovanje. Zaljubila se u violončelo tek kada se preselila u Rumuniju.

Njihova kompozicija Goodbye prenosi snažnu socijalnu poruku i drugi je singl nakon njihovog debitantskog. Autori pesme su, logično, izvođači iste – Alin Neagoe, Aleksandru Matej i Kristina Karamarku.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *