Balkan, Balkan! Nacionalni izbori 2018

Nova verzija pesme „Nova deca”, Albanci snimili spot

Evrovizijski predstavnici pripremaju se za predstojeće takmičenje. Mnogi su već snimili svoje evrovizijske razglednice, a neki od njih objavljuju i oficijelne spotove za svoje pesme. Sanja Ilić i „Balkanika” objavili su novu verziju pesme Nova deca.

Nova verzija i spot u najavi

Srpski evrovizijski predstavnici, Sanja Ilić i grupa „Balkanika”, snimili su novu verziju pesme Nova deca. Pesma je predstavljena javnosti u emisiji RTS-a „Uzmi račun i pobedi”. Novu verziju pesme predstavnice nedavno je najavio i sam Sanja Ilić, a prema njegovim rečima u narednom periodu članovi „Balkanike snimiće i spot.

Snimljene i poslednje evrovizijske razglednice

Hrvatska predstavnica Franka Batelić snimila je svoju evrovizijsku razglednicu. Portugalska televizija RTP i portugalska turistička zajednica za Franku odabrali živopisni grad Talasnal. Tako se hrvatska predstavnica pridružila većini ostalih takmičara koji su svoju evrovizijsku razglednicu snimili na nekim od najlepših mesta zemlje domaćina.

Kako je bilo na snimanju, te svoje prve impresije Franka je podelilai na svojim društvenim mrežama.

Osim Franke, ovih dana svoju razglednicu su snimali predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, San Marina…

Britanka Suri je svoju najavu nastupa snimila na ostrvu San Migel na Azorskom arhipelagu, na plantaži čaja. Izraelka Neta je kadrove video-razglednice snimila na više različitih lokacija u Lisabonu, dok su Džesika i Dženifer to učinile na ostrvu Madeira.

Albanci snimili spot

Albanski predstavnik Eugent Bušpepa objavio je službeni video-spot svoje pesme. Do sada smo njegovu pesmu imali priliku slušati sa Festivali i Këngës, a mladi Eugen i albanska televizija odlučili su i da objave i video za svoju uzdanicu — Mall (Čežnja).

Predstavnik Albanije nastupiće u prvom polufinalu ovogodišnjeg Evrosonga, 8. maja.

Bugarima u pomoć priskače Šveđanka

Bugarski nastup na evroviziji osmisliće poznata švedska rediteljka Saša Žan-Baptist. Saopštili su ovo iz bugarske nacionalne televizije, ističući kako su i te kako zadovoljni njenim prošlogodišnjim radom, kada je bila zadužena za bugarski nastup. Bugari su prezadovoljni njenom režijom jer je Kristian Kostov na kraju zauzeo 2. mesto u evrovizijskom finalu.

Takođe su najavili kako će njihov nastup u Portugalu biti moderan, i u stilu pesme koju izvodi grupa EQUINOX.

Saša Žan-Baptist režiraće i nastup predstavnice Kipra Eleni Fureire.

Tri prateća vokala u makedonskoj pesmi

Makedonski predstavnici iz sastava „Eye Cue” imaće podršku tri bek-vokala na bini u Lisabonu. Reč je o tri dame: Antoniji Gigovskoj, Valeri Dimovskoj i Dini Jašari.

Antonija je poznata publici u Srbiji jer je učestvovala u talent-šouu „Pinkove zvezdice”, Valeri Dimovska je već afirmisana pevačica u Makedoniji, dok je Dina već sarađivala s članovima benda.

Sve tri su u tesnoj poslovnoj vezi s Darkom Dimitrovim, poznatim kompozitorom i producentom.

4 komentara

Ovde napišite svoj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Kvalifikovacemo se samo zato sto nam je polufinale daleko slabije od prvog, svi favoriti se takmice u prvom polufinalu sto nam je znatno olaksalo posao. A u finalu 20-26. mesto

  • @Alek Iskreno se nadam da ce konacna verzija biti bolje upakovana mada i ova sa Beovizije mi je sjajna samo da se skrati. A ovaj pokusaj dens verzije im je veoma los pokusaj.

  • @D95 Ovo je verovatno neka dens verzija kao, verovatno će snimiti još neke verzije možda i na nekom drugom jeziku.
    Svakako bilo bi dobro da zvanična verzija bude drugačija od one na beoviziji ali da bude bolja i to dosta.

  • Danica Krstic je rekla da ova verzija koja je izvedena u emisiji nije zvanicna, sto se i nadam, jer su je osakatili dodavanjem dodatnih zvukova…