Nacionalni izbori 2018

Norveška televizija snima evrovizijske emisije. „Toy” u klupskom ruhu

Evrovizija nam je sve bliža. Bojni ovogodišnji učesnici učestvuju na predevrovizijskim koncertima, kako bi što bolje promovisali svoje pesme. A neki od njih su se odlučili da izdaju nove verzije svojih pesama ili pak to planiraju.

Objavljena klupska verzija

Trenutno veliki favorit za trijumf na ovogodišnjoj Evroviziji Neta Barzilai, predstavnica Izraela, objavila je i remiks verziju svoje pesme Toy. Remiks je uradio Sagi Kariv i ovo će verovatno biti veoma slušano po klubovima širom Evrope.

Takođe i autorka portugalske evrovizijske numere O jardim, Izaura najavljuje remiks verziju pesme koju inače izvodi Klaudija Paskoal.

Četiri specijalne emisije u susret Evrosongu

Norveški nacionalni emiter NRK priprema četiri specijalne predevrovizijske emisije koje će početi da se emituju od od 13. aprila. Planirano je da u emisijama tok-šou formata budu predstavljeni svi učesnici ovogodišnjeg Evrosonga, i to kroz diskusije četiri specijalna gosta. Snimanje počinje 3. aprila, a pozvana je i publika.

Da podsetimo da je ovogodišnji norveški predstavnik Aleksandar Ribak, koga se sećamo kao pobednika Evrovizije iz 2009.

AWS snima video-razglednicu

Mađarski bend AWS je konačno stigao u Portugaliju. Momci snimaju razglednicu u malom mestu Obidos. U pitanju je srednjovekovno selo u blizini atlantske obale. Osim razgledanja prelepih zamkova i šetnji ulicama u obliku lavirinta, momci iz Mađarske su imali priliku da uživaju na internacionalnom festival čokolade.

A post shared by AWS Official (@awsofficial) on

Večeras Eurovision Pre-Party u Rigi

Predevrovizijski koncert u Rigi biće održan večeras, 24. marta. Voditelj programa biće Roberto Meloni, dvostruki letonski predstavnik iz 2007. i 2008. godine (član grupa „Bonaparti IV” i „Pirates of the Sea”). Na ovom događaju će učestvovati Mikolas Jozef (Češka), grupa „DoReDos” (Moldavija), Laura Rizoto (Letonija) i Jeva Zasimauskaite (Litvanija).

Specijalni gost ovog programa biće Amber, malteška evrovizijska predstavnica iz 2015, a nastupaće i Markus Riva, višestruki učesnik Supernove.

S obzirom da Letonci obeležavaju petnastogodišnjicu od održavanja Evrovizije u Rigi, slogan ovog koncerta je identičan kao evrovizijski slogan iz 2003 — Magical Rendezvous.

I Madrid sprema predevrovizijsku žurku

I u Španiji se priprema predevrovizijska žurka, a ona će biti održana 21. aprila u Madridu. Voditelj programa biće španska evrovizijska predstavnica iz 2009. godine Soraja Arnelas, a na sceni će joj pomagati ovogodišnji španski predstavnici Amaja i Alfred.

Za sada je učešće na ovom koncertu prijavilo trinaestoro ovogodišnjih evrovizijskih učesnika: Eugent Bušpepa (Albanija), Senek (Belgija), Mikolas Jozef (Češka), duo „Madame Monsieur” (Francuska), duo „Zibbz” (Švajcarska), Suri (Ujedinjeno Kraljevstvo), Mihael Šulte (Nemačka), Aleksejev (Belorusija), Lea Sirk (Slovenija) i grupa „DoReDos” (Moldavija), Laura Rizoto (Letonija) i grupa „Eye Cue” (Makedonija), kao i već pomenuti domaći predstavnici.

Specijalni gost biće španska evrovizijska predstavnica iz 2011. Lusija Perez.